Έρχονται rapid test για τα σούπερ μάρκετ; – Γιατί πιέζουν οι ειδικοί

by Τόνια Τζαφέρη
Έρχονται rapid test για τα σούπερ μάρκετ; – Γιατί πιέζουν οι ειδικοί

“Τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ και με θανάτους”

H συζήτηση για θέσπιση νέων μέτρων προκειμένου να προλάβουν την διασπορά του κορονοιού, όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά αντιθέτως οι ειδικοί πιέζουν την κυβέρνηση να λάβει νέα προληπτικά μέτρα πριν ακόμη είναι πολύ αργά.

Ειδικοί όπως η Ματίνα Παγώνη πιέζουν για rapid test σε μη εμβολιασμένους ακόμα και για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα τόνισε ότι θα πρέπει να φορούν και διπλή μάσκα. Όπως εξήγησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ. ενώ οι πολίτες πάνε κάθε εβδομάδα και συνεπώς είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις επιτροπές.

Έρχονται rapid test για τα σούπερ μάρκετ; – Γιατί πιέζουν οι ειδικοί

Ματίνα Παγώνη για πανδημία: ” Η μάσκα σώζει”

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα «η μάσκα σώζει» επαναλαμβάνοντας τη θέση της ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους.

Ωστόσο η Ματίνα Παγώνη σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι άλλα περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζονται καθώς έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά» ζητώντας να μην γίνει ξανά συζήτηση περί lockdown ακόμη και για μη εβμολιασμένους.

Η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ και με θανάτους σαν να χάνουμε σχεδόν δύο πούλμαν συστήνοντας προσοχή στα εορταστικά τραπέζια που θα γίνουν.

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» είπε η Ματίνα Παγώνη και παράλληλα απηύθυνε έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους αρνητές αλλά σε όσους φοβούνται.

Προτεινόμενα