Έσοδα ξενοδοχείων: Πτώση ρεκόρ στα έσοδα των ξενοδοχείων το γ’ τρίμηνο του έτους

Έσοδα ξενοδοχείων: Η κρίση στον τουριστικό κλάδο εξαιτίας του κορονοϊού δεν έχει προηγούμενο

Έσοδα ξενοδοχείων: Τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Τα έσοδα στα ξενοδοχεία για το τρίτο τρίμηνο του έτους έπεσαν 79% και 67% αντίστοιχα. Αυτά τα στοιχεία αφορούν στο μήνα Σεπτέμβριο. Ενώ σε ετήσια βάση πρόκειται για πτώση 78% και 71% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με έρευνα της GBR Consulting, τα συνολικά έσοδα των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας μειώθηκαν κατά 63% σε ετήσια βάση, ενώ τα εποχικής λειτουργίας ξενοδοχεία και τα resorts κατέγραψαν πτώση 79% σε σχέση με το 2019.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για τα μειωμένα έσοδα στα ξενοδοχεία εξαιτίας του κορονοϊού

Το γ’ τρίμηνο του έτους τα ξενοδοχεία κατέγραψαν πτώση κατά 59% σε επίπεδο εισπράξεων. Μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν δε, τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας με τα έσοδά τους να σημειώνουν απώλειες σε ποσοστό 70% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GBR Consulting μετά το lockdown πολλά ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά ή λειτούργησαν για μικρό χρονικό διάστημα. Μόνο τον Σεπτέμβριο το 77% της δυναμικότητας σε δωμάτια στην Αθήνα ήταν σε λειτουργία, με το αντίστοιχο ποσοστό για τη Θεσσαλονίκη να φτάνει το 88%.

Όσο για τις διεθνείς αφίξεις, το γ’ τρίμηνο του 2020, οι διεθνείς αφίξεις στα κύρια αεροδρόμια της Ελλάδας ανήλθαν σε 3,9 εκατομμύρια επιβάτες. Πρόκειται για μείωση κατά 64% από τα 10,8 εκατομμύρια την ίδια περίοδο του 2019. Οι αφίξεις τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 71% σε ετήσια βάση. Ενώ τον Αύγουστο το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε στο 57% και τον Σεπτέμβριο στο 64%.

Related posts

Τρóμος στη Γλυφάδα σήμερα – Εμφανίστηκε καρχαρίας 3 μέτρων

Η διαδικασία για να βγάλετε νέα ταυτότητα. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Αυτή είναι η 48χρονη Μαρία που έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας με το αμάξι της χτες μέσα σε λιμάνι της Πάτρας