“Έτοιμος να παραιτηθώ αν το θέλει ο πρωθυπουργός”: Τα δάκρυα του Νίκου Χαρδαλιά στη συνέντευξη

by Τόνια Τζαφέρη

Νίκος Χαρδαλιάς: “Πάντα είχα την αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος. Δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική”

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα πάνω κάτω έχουν φέρει οι πυρκαγιές στην χώρα για 8η συνεχόμενη ημέρα, με τους πυρόπληκτους κατοίκους να υποφέρουν. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ληφθούν καθώς επίσης και όλα τα μέτρα ενίσχυσης.

Σε εμφάνιση του ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παραίτησης του. Το ενδεχόμενο παραίτησής του ζητούν Κίνημα Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να απαντά με σπασμένη φωνή:

«Κάθε σπίτι που χάνεται για όλους μας είναι τραγωδία και μια μαχαιριά στην καρδιά».
Αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε «δεν ξέρω αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, ξέρω ότι έχουμε δεκάδες συλλήψεις εμπρηστών. Τα υπόλοιπα είναι έργο των ανακριτικών αρχών».

Νίκος Χαρδαλιάς: Δάκρυσε στη συνέντευξή του

Στη συνέχεια απάντησε για το ενδεχόμενο παραίτησης ότι «όλα τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους. Η δική μου παραίτηση είναι πάνω πάνω και το ξέρω από την πρώτη στιγμή γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω με τα παιδιά της πολιτικής προστασίας να πάρω δύσκολες αποφάσεις που αφορούν την ανθρώπινη ζωή». «Πάντα είχα την αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος. Δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική. Μοιράστηκα με τον πρωθυπουργό ένα όραμα για να θωρακίσουμε την χώρα από την απόλυτη κλιματική απορρύθμιση. Εγώ παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος.

Τελευταίες δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Τα ζητήματα αυτά δεν είναι μικροκομματικά, χρειάζεται συνεργασία, είναι πατριωτικό καθήκον η συνεργασία στα θέματα αυτά. Εάν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον από τις 7 Ιουλίου που έχουμε στείλει επιστολές στους προέδρους των ΚΟ για ορισμό εκπροσώπων στην επιτροπή για ζητήματα πολιτικής προστασίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ορίσει» συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια με εμφανή τη συγκίνηση είπε ότι «κάθε σπίτι που χάνεται για όλους μας είναι τραγωδία και μια μαχαιριά στην καρδιά. Αυτές τις ημέρες δόθηκε μια τεράστια μάχη. Άυπνοι όλες τις ημέρες ήμασταν εκεί καθοδηγώντας τα ηρωικά παιδιά της πυροσβεστικής της αστυνομία του λιμενικού. Μια μάχη που ήταν η δυσκολότερη που υπήρξε ποτέ. Λυπάμαι ότι την ώρα της μάχης κάποιοι πυροβολούν μαχητές. Αυτή την ώρα οι απώλειες είναι από τη πλευρά των μαχητών όχι των πολιτών»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα