Εύοσμος lockdown: Τα παράλογα της καραντίνας – Ψώνια στη μία μεριά του δρόμου και κλειστά μαγαζιά στην άλλη

Εύοσμος lockdown: Δείτε την περιοχή στην οποία τα μέτρα διαφέρουν ανάλογα με το…δρόμο

Εύοσμος lockdown: Πολλά είναι τα παράλογα και τα παράξενα του lockdown όλο αυτό το διάστημα στη χώρα. Αυτό βέβαια ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Ο λόγος για την οδό Καραολή Δημητρίου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους.

Καθώς ο Δήμος Ευόσμου-Κορδελιού βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown σαν αυτό της Αττικής, τα μαγαζιά είναι κλειστά. Ωστόσο ένας επιχειρηματίας φανερώνει τα παράλογα των μέτρων. Ο εν λόγω επιχειρηματίας διαθέτει δύο καταστήματα. Το ένα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το άλλο. Και τα δύο είναι στον ίδιο δρόμο, στην Καραολή Δημητρίου.

Ο λόγος για τον Βλάσση Νικολαΐδη, γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού που έχει δύο ζαχαροπλαστεία. Ενώ λοιπόν και τα δύο είναι στον ίδιο δρόμο, το ένα κλείνει στις 18:00 και το άλλο στις 21:00 καθώς ανήκει διοικητικά στα όρια του Δήμου Παύλου Μελά!

Αυτή η κατάσταση έχει μπερδέψει τους πολίτες, ενώ οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό. Καθώς δεν είναι δυνατόν στον ίδιο δρόμο, κάποια μαγαζιά να είναι ανοιχτά και άλλα κλειστά.

Εύοσμος lockdown: Στον ένα δρόμο μαγαζιά ανοιχτά και στον άλλο κλειστά

Εύοσμος lockdown: Στον ένα δρόμο μαγαζιά ανοιχτά και στον άλλο κλειστά

Εύοσμος lockdown: Στον ένα δρόμο μαγαζιά ανοιχτά και στον άλλο κλειστά

Τι ανέφερε ο επιχειρηματίας που ζει το παράλογο του lockdown στο Δήμο Ευόσμου με ορισμένα μαγαζιά ανοιχτά και άλλα κλειστά

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο ότι μπαίνει στο “κόκκινο”, αυτό για τα καταστήματα δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά που είναι από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά, ενώ αντίθετα τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά. Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο, ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο».

Ρεπορτάζ: voria.gr

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo