Εξωτερικοί χώροι διασκέδασης: Νέα ΚΥΑ στέλνει τους ανεμβολίαστους στο περιθώριο, καταστρέφοντας την κοινωνική τους ζωή

by Τόνια Τζαφέρη

Εξωτερικοί χώροι διασκέδασης: Στο περιθώριο οι ανεμβολίαστοι

Εξωτερικοί χώροι διασκέδασης: Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνει να έλαβε το μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά της (άμεσης ή έμμεσης) υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Άλλα συνεχίζει να οδηγεί την κοινωνία σε πόλωση, εντείνοντας τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Από σήμερα μπαίνουν σε εφαρμογή τα σήματα που θα διαχωρίζουν τα καταστήματα σε «covid-free» και στους «μικτούς χώρους» των λοιπών… υπανθρώπων.

Αν κάποιος μαγαζάτορας βάλει μια ταμπέλα έξω από το μαγαζί του που αναγράφει πως δεν επιτρέπει την είσοδο σε άτομα συγκεκριμένης εθνικότητας, θα πάει φυλακή με τον αντιρατσιστικό νόμο, και καλώς θα πάει. Αν βάλει ταμπελάκι πως δεν δέχεται ανεμβολίαστους, θα παρουσιαστεί ως υπόδειγμα από την κυβέρνηση.

Φέρνει επίσης νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπαρ, club, μπουζούκια κλπ). Θα λειτουργούν ΜΟΝΟ ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και ασφαλώς μόνο για… καθήμενους.

Έως τώρα χάριζαν ως… «προνόμιο» στους εμβολιασμένους, τους κλειστούς χώρους. Τώρα ο κοινωνικός διχασμός περνάει και στους ανοιχτούς. Μιλάμε για οριστική ταφόπλακα στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης.

Επιπλέον, στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι!

Τα «προνόμια» των εμβολιασμένων και οι εξωτερικοί χώροι στην διασκέδαση

Και πως ακριβώς να πειστεί ο διστακτικός πολίτης για να εμβολιαστεί; Υπάρχει σοβαρή στρατηγική εμβολιασμού μέσα σε αυτό το χάος; Δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς που κινδυνεύουν πραγματικά από τον ιό, δηλαδή τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα;

Πάρε εσύ νέε 150 ευρώ με την πρώτη δόση (και πήγαινε να μεταδώσεις τον ιό στα νησιά). Εσύ φαντάρε 5 μέρες άδεια αν εμβολιαστείς. Έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πάρε εσύ επιχειρηματία… αστραφτερό σηματάκι «covid-free» και «πλήρως εμβολιασμένου προσωπικού» να το μοστράρεις στους πλεμπαίους. Ρίξε και ένα σποτάκι στην τηλεόραση με τον καημένο τον τουρίστα που χάνει τις διακοπές του επειδή βρέθηκε θετικός.

Έτσι θα πείσουν τον κόσμο; Με ωμούς εκβιασμούς από τη μια και ανούσιες διευκολύνσεις από την άλλη; Και το λένε και ανερυθρίαστα στα μούτρα μας πλέον, με δηλώσεις όπως αυτή που έκανε ο Άκης Σκέρτσος, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει «και μαστίγιο και καρότο»(!) προς τους πολίτες; Συνειδητοποιούν καθόλου το τι λένε;

Με το 60% του πληθυσμού ανεμβολίαστο, η κυβέρνηση έχει να αντιτείνει μόνο το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;

Όσο περισσότερο σπρώχνουν προς το περιθώριο ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας, τόσο το σύνολο της κοινωνίας θα τους κατατάσσει εκεί που ανήκουν. Στο περιθώριο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα