Φάλαινα στην Ελλάδα: Συγκίνηση για τη φάλαινα στον Άλιμο – Ελεύθερη να κολυμπήσει μετά από ένα 24ωρο αγωνίας

Φάλαινα στον Άλιμο: Ελεύθερη μετά την αγωγή

Απίστευτη ήταν η είδηση πως βρέθηκε φάλαινα στην Ελλάδα και δυστυχώς τραυματισμένη, στην παραλία του Αλίμου. Πρόκειται για είδος το οποίο είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο και η προσπάθεια να την περιθάλψουν… μας συγκίνησε όλους.

Στην ανοικτή θάλασσα, οδηγήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει, η φάλαινα του είδους «ΖΙΦΙΟΣ» που εγκλωβίστηκε χθες σε παραλία του Φαλήρου.

Η επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας που βρέθηκε στον Άλιμο

Η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του λιμενικού. Στη φάλαινα, που έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το θαλάσσιο θηλαστικό είχαν σπεύσει από νωρίς χθες το πρωί στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητώδων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και κτηνίατρος.

Συγκίνηση προκάλεσε η σοβαρότατη περιπέτεια που πέρασε το κήτος που βγήκε στα ρηχά στον Άλιμο το πρωί της Παρασκευής το οποίο έμοιαζε με φάλαινα αν και στην πραγματικότητα είναι ένα φαλαινοδέλφινο ζιφιός.

Οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκε το κήτος με την παρέμβαση ειδικά εκπαιδευμένου κτηνίατρου και νοσηλευτή έδειξαν ότι τα λευκά αιμοσφαίρια του ζιφιού είναι υψηλά δείγμα ότι πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια, πιθανότατα εγκεφαλίτιδα.

Όπως λένε, μάλιστα, ειδικοί αυτός και όχι κάποιος τραυματισμός που υπέστη είναι ο λόγος για τον οποίο το μεγαλόσωμο ζώο βάρους περίπου 250 κιλών και μήκους περίπου 3 μέτρων «επέλεξε» να έρθει στα ρηχά αναζητώντας βοήθεια.

Στο κήτος έχει χορηγηθεί ειδικά προσαρμοσμένος ορός αλλά και μια κορτιζονούχα ένεση αλλά οι προβλέψεις των επιστημόνων δεν είναι ευοίωνες για την τύχη του ζώου.

Related posts

Γρήγορο περπάτημα: Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατάτε γρήγορα για 15 λεπτά καθημερινά

Τι είναι πιο οικονομικό, να ανοιγοκλείνουμε την θέρμανση ή να την αφήνουμε ανοιχτή όλη μέρα;

Πρωτοπορούν τα Zara: Πουλήστε τα ρούχα που δεν φοράτε – Η πλατφόρμα που ανοίγει στην Ελλάδα