Finnair: Μείον 92% η κίνηση για την αεροπορική εταιρία τον Οκτώβριο

Finnair: Μεγάλες είναι οι οικονομικές ζημίες για την αεροπορική εταιρία λόγω κορονοϊού

Finnair: Μεγάλο είναι το πλήγμα του κορονοϊού για την αεροπορική εταιρία. Μιας και το μήνα Οκτώβριο σημείωσε πτώση ύψους 92%(!) στην επιβατική κίνηση. Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο μετέφερε 100.800 επιβάτες, που είναι 92,0% λιγότερο από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Και 12,8% λιγότερο από ό, τι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η συνολική χωρητικότητα που μετρήθηκε στα Διαθέσιμα Χιλιόμετρα Καθίσματος (ASK) μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 88,5% από έτος σε έτος. Η εταιρία πραγματοποίησε 76 ημερήσιες πτήσεις κατά μέσο όρο, οι οποίες ήταν 21,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019.

Η κίνησή της μετρήθηκε σε χιλιόμετρα επιβατών εσόδων (RPK) τα οποία μειώθηκαν κατά 95,6%. Ο συντελεστής φορτίου επιβατών (PLF) μειώθηκε κατά 50,7% μονάδες σε 31,6%.

Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε στην ασιατική κίνηση κατά 96,9%, στην κίνηση του Βόρειου Ατλαντικού κατά 100,0%, στην ευρωπαϊκή κίνηση κατά 93,5% και στην εγχώρια κίνηση κατά 78,2%.

Παρά την τεράστια μείωση στην επιβατική κίνηση, η Finnair προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη για τον κορονοϊό

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Φινλανδίας, προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη για όσους αναχωρούν από τη χώρα για πρώτη φορά. Πρόκειται για το πρόγραμμα Finnair Corona Cover, που παρέχει επιπλέον προστασία και ασφάλεια στους πελάτες για όλες τις υπάρχουσες και νέες κρατήσεις. Για αναχωρήσεις ταξιδιού μεταξύ 3 Νοεμβρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2021.

Η νέα ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται δωρεάν με όλα τα εισιτήρια που έχουν κλείσει μέσω των καναλιών πωλήσεων της Finnair.com. Για διεθνή ταξίδια που προέρχονται από τη Φινλανδία. Eξασφαλίζοντας επιπλέον σιγουριά για τους πελάτες της αεροπορικής εταιρίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε πελάτης που αρρωσταίνει με κορονοϊό μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια στον προορισμό τους. Η κάλυψη συμπληρώνει την ταξιδιωτική ασφάλιση των πελατών.

Related posts

Συναγερμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Καίγεται το εμβληματικό κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό – Πέντε νεκpοί

Ανάσταση – Άγιο Φως: Πώς θα έρθει εφέτος στην Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή