Φούρναρης στην Κρήτη έδωσε δουλειά σε παιδί που πήγε να τον κλέψει

Φούρναρης στην Κρήτη έδωσε δουλειά σε παιδί που πήγε να τον κλέψει

Φούρναρης στην Κρήτη: Πήγε να τον κλέψει και του έδωσε δουλειά.

Φούρναρης στην Κρήτη: Στην εκπομπή «Ράδιο Κρήτη» του Μανώλη Αργυράκη, γίναμε μάρτυρες μίας συγκινητικής πράξης, ενός αρτοποιού από το Ηράκλειο, του Γιάννη Βιτσαρά.

Πρόκειται για μια ιστορία που καταδεικνύει, ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα παιδιά, είναι το μέσον για να τους δώσουμε το έρεισμα να κάνουν τη σωστή επιλογή στη ζωή τους.

Πριν από 25 χρόνια, ο κ. Βιτσαράς «τσάκωσε» στο μαγαζί του ένα 12χρονο αγόρι να κλέβει. Αντί να το μαλώσει, ή να καλέσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός προσέγγισε με αγάπη και σοβαρότητα το παιδί. Του εξήγησε, ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά μονοπάτια και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

Φούρναρης στην Κρήτη έδωσε δουλειά σε παιδί που πήγε να τον κλέψει

Φούρνος: Το παιδί δέχτηκε την δουλειά από τον κρητικό

«Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο και έκανε οικογένεια», είπε ο κ. Βιτσαράς, με μεγάλη συγκίνηση.

Προτεινόμενα