Φούρνοι Βενέτης: Κλείνουν τα καταστήματα το ένα μετά το άλλο λόγω κορονοϊού

Φούρνοι Βενέτης: Κλείνουν τα καταστήματα το ένα μετά το άλλο λόγω κορονοϊού

Φούρνοι Βενέτης: «Λουκέτο» σε καταστήματα της αλυσίδας εξαιτίας του δεύτερου κύματος κορονοϊού

Φούρνοι Βενέτης: Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι πλέον φανερές σε όλους. Φέτος πλήγηκαν ανεπανόρθωτα ο τουρισμός, τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, η εστίαση και φυσικά κάθε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δυστυχώς, ο κορονοϊός σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση και τα υψηλά ενοίκια, οδήγησε μεγάλες ελληνικές εταιρίες όπως η Βενέτη στο χείλος του γκρεμού.

Πρόκειται για μία ελληνική εταιρία που έχει ιδρυθεί από το 1948, όταν άνοιξε ο πρώτος φούρνος Βενέτη στη Νέα Ερυθραία. Από εκεί και έπειτα η εταιρία άνοιξε νέους δρόμους στην ελληνική εστίαση και εκατοντάδες καταστήματα γέμισαν τη χώρα.

Ωστόσο, εξαιτίας του δεύτερου κύματος κορονοϊού, αλλά και των υψηλών ενοικίων και της χαμηλής κατανάλωσης, έχουν ήδη κλείσει 5 καταστήματα εντός Αττικής. Πριν να ξεσπάσει η πανδημία, είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρία απαριθμούσε 110 καταστήματα ανά την Ελλάδα. Υπήρχε ακόμα και η πιθανότητα επέκτασης στο εξωτερικό, προς Βενετία και Λονδίνο.

Φούρνοι Βενέτης: Κλείνουν τα καταστήματα το ένα μετά το άλλο λόγω κορονοϊού

Δείτε τι λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης σχετικά με τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην εστίαση

«Μετά το δεύτερο κύμα κορονοϊού, όχι μόνο σταμάτησε η ανάπτυξη, αλλά αρχίσαμε να μετράμε τις πληγές μας. Δυστυχώς πολλοί δεν καταλαβαίνουν τις διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωσης της πανδημίας. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που αρνούνται να μειώσουν το ύψος του ενοικίου. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στην αγορά δεν υπάρχουν χρήματα για κατανάλωση, ενώ κάθε νέα εξαγγελία που μιλάει για τηλεργασία και περιορισμό στα σπίτια, καθιστά τους καταναλωτές ακόμα πιο επιφυλακτικούς».

Αυτά ήταν τα λεγόμενα του κ. Μονεμβασιώτη, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ).

Τέλος, επισημαίνει ότι «Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα λουκέτα».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Προτεινόμενα