Φρικτό δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Η μαρτυρία οδηγού για το τροχαίο – «Για κλάσματα του δευτερολέπτου γλιτώσαμε»

by Εύα Ζαχαριάδη
Φρικτό δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Η μαρτυρία οδηγού για το τροχαίο – «Για κλάσματα του δευτερολέπτου γλιτώσαμε»

Πλαταμώνας: Σοκαριστικό τροχαίο με νεκρό ένα 19χρονο και 5 τραυματίες

Οδηγός από τον Βόλο ο οποίος ήταν λίγα μέτα πίσω από το λεωφορείο, μίλησε για το σοκαριστικό τροχαίο. Πιο συγκεκριμένα, λεωφορείο του ΚΤΕΛ, έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταματημένα στη ΛΕΑ.

Σύμφωνα με τον Βολιώτη Γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων «Η Μαγνησία» Θανάση Σιμώτα, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορευόταν, στο ύψος του Πλαταμώνα, εμβόλισε τα δύο ΙΧ και ο δρόμος γέμισε συντρίμμια.

Φρικτό δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Η μαρτυρία οδηγού για το τροχαίο – «Για κλάσματα του δευτερολέπτου γλιτώσαμε»

«Συμβαίνει τώρα Ο Βολιώτης οδηγός συγκλονίζει με την περιγραφή του για το δυστύχημα στο ύψος του Πλαταμώνα Συγκλονιστικό δυστύχημα. Ώρα 01.30 στην ΠΑ.ΘΕ. στην έξοδο της σήραγγας, στο ύψος του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Προπορευόμενο διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, μόλις έχει εμβολίσει δυο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα (??) στην Λ.Ε.Α.. Ο δρόμος γεμάτος συντρίμμια. Για κλάσματα του δευτερολέπτου αποφύγαμε την σύγκρουση και εμείς…. Οι εικόνες τραγικές. Δυστυχώς πρέπει να υπάρχουν θύματα», αναφέρει στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από βίντεο από το σημείο.

Σημειώνεται πως από τη σύγκρουση ένας 19χρονος σκοτώθηκε και άλλοι 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο στον Πλαταμώνα

Ένας 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα.

Ο 19χρονος επέβαινε στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω τους.

Στο ίδιο αυτοκίνητο που επέβαινε ο άτυχος 19χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο άνδρες, 22 και 34 ετών. Από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα τρία άτομα.

Οι ελαφρά τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Οι δύο που τραυματίστηκαν σοβαρά διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», όπου τελικά ο 19χρονο υπέκυψε στα τραύματά του.