Γενικό lockdown: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη, Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα και Αρκουμανέα στη 13:30

Γενικό lockdown: Λίγο νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι θα εισηγηθεί lockdown στην Αττική τύπου Μαρτίου

Γενικό lockdown: Έκτακτη σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τη 13:30 το μεσημέρι. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Καθώς και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Η σύσκεψη ανακοινώθηκε λίγο μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια περί εισήγησης καθολικού lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική. Τα σημερινά κρούσματα του ΕΟΔΥ αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως ανέφερε. Θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία στη χώρα.

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς το τρίτο κύμα είναι ήδη καθ΄οδόν. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι αφόρητη και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι διασωληνώσεις αυξάνονται καθημερινά. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ’ αυτών στην Αττική. Που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Γενικό lockdown: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στη 13:30

Δείτε τι ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας για την εισήγηση ενός γενικού lockdown στην Αττική τύπου Μαρτίου

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε για την πιθανότητα επιβολής καθολικού lockdown στην Αττική «Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα