Γεωργία Αποστόλου: Ο θάνατος του συντρόφου της, η ασθένεια που δεν μοιράστηκε με κανέναν και ο θάνατος στα 43 της

Γεωργία Αποστόλου: Η άγνωστη ιστορία ζωής της ηθοποιού

Γεωργία Αποστόλου: Έγινε ευρέως γνωστή το 1995 από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Το μονοπάτι της αγάπης» και πρωταγωνίστησε στη συνέχεια σε πολλά ακόμη πετυχημένα σίριαλ. Όπως η «Καραμπόλα» στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου. «Το πιο γλυκό μου ψέμα» δίπλα στον Σταμάτη Γαρδέλη και το 2005, στην καθημερινή σειρά «Έρωτας», πάλι στον ΑΝΤ1. Η συμμετοχή της στην εν λόγω σειρά ήταν και η τελευταία που έκανε στην τηλεόραση.

Τελευταία της εμφάνιση  ήταν μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα του 2014, στο προφίλ του συναδέλφου της Ανδρέα Κωνσταντινίδη.

Η Γεωργία Αποστόλου, σύμφωνα με τον πατέρα της, Νίκο Αποστόλου, πέθανε  από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της, στην Αθήνα. Και η κηδεία της έγινε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Σχιστού. Σύμφωνα, με τον πατέρα της ηθοποιού τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει υπερβολικά πολύ, υποσιτιζόταν, και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ενασχόληση της με την εκκλησία.

«Για μένα δεν πέθανε. Έκανε φτερά και έγινε άγγελος, ψηλά στον ουρανό. Η Γεωργία ήταν η μεγάλη μου αδυναμία, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που συνέβη. Δεν της άρεσε αυτός ο κόσμος», είχε πει ο πατέρας της Γεωργίας.

«Η κόρη μου ήταν πολύ της θρησκείας, αυτή η εμμονή της την έφαγε. Τον τελευταίο καιρό είχε μείνει μισή. Υποσιτιζόταν. Δεν έτρωγε καθόλου. Είχε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή της στο να βοηθά τους αδύναμους. Είχε ρίξει όλη της την προσοχή εκεί», είχε πει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αποστόλου.

Ο πατέρας Σιλουανός, ο οποίος λειτουργεί στον Άγιο Ανδρέα Πετραλώνων. Είπε ότι η 43χρονη ηθοποιός πριν από δύο εβδομάδες έφτασε υποβασταζόμενη στον ιερό ναό για να κοινωνήσει. Για τελευταία φορά…

Μαρτυρίες για την κατάσταση υγείας της Γεωργίας Αποστόλου

«Ήταν πολύ αδυνατισμένη και με δυσκολία μπορούσε να περπατήσει αλλά και να μιλήσει. Η Γεωργία ερχόταν κάθε Κυριακή στην εκκλησία και ανελλιπώς μία φορά την εβδομάδα παρακολουθούσε τις λειτουργίες του πατέρα Ανανία Κουστένη στην ενορία του. Ένα υπέροχο, γλυκό παιδί, που έφυγε χτυπημένο από τον καρκίνο. Σε κανέναν δεν το είχε πει. Κι εγώ το έμαθα λίγα 24ωρα μετά την κηδεία της από συγγενικό πρόσωπο. Πάλευε μόνη της και φρόντιζε μέχρι τελευταία στιγμή να μην το αποκαλύψει. Δεν ήθελε να στενοχωρήσει κανέναν», είχε αναφέρει ο ιερέας.

Ο πατέρας Σιλουανός ήταν εκείνος που τέλεσε και την εξόδιο ακολουθία στο νεκροταφείο του Σχιστού. Ύστερα από επιθυμία της οικογένειας. «Η Γεωργία πριν κλείσει τα μάτια της είχε ζητήσει η ταφή της να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο παρουσία του πατέρα Ανανία. Ωστόσο λόγω προβλημάτων υγείας του ήταν αδύνατον κι έτσι η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου», είχε περιγράφει.

Τα σπαραχτικά λόγια της μάνας της Γεωργίας Αποστόλου: «Στον τάφο που πάω δεν το πιστεύω ότι είναι το παιδί μου μέσα»

«Πηγαίνω εκεί και βλέπω ένα παιδί μέσα στον τάφο. Εγώ έπρεπε να ήμουν, όχι το παιδί μου. Μας τα έκρυβε όλα, δεν ήθελε να μας πικράνει με τίποτα. Κάθε μέρα μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Παρασκευή «έφυγε», την Πέμπτη πήρε τηλέφωνο, όσο μπορούσε, όση δύναμη είχε και τη ρώτησα «Τι έχεις παιδί μου γιατί μιλάς έτσι;». «Πονάνε τα λαιμά μου». Σε κανέναν δεν είπε τίποτα. Την είχα δει αδύνατη, δεν ήθελα να της πω τίποτα. Της είπα «παιδί μου μια κούκλα έγινες που αδυνάτισες» χωρίς να ξέρω ότι έχει σοβαρό πρόβλημα. Όχι ότι δεν ανησύχησα, αλλά ξέρω ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.

Γεωργία Αποστόλου: Ο θάνατος του συντρόφου της, την καταρράκωσε

Η Γεωργία Αποστόλου ήταν ζευγάρι με τον τηλεοπτικό παραγωγή Βαγγέλη Κουτελιδάκη, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του, στις 23 Απριλίου 2007, στα 53 του χρόνια.

Τότε έγινε γνωστό πως το τραγικό συμβάν λειτούργησε ως αφορμή για να αλλάξει η Γεωργία Αποστόλου την κοσμοθεωρία της, αφήνοντας το επάγγελμα του ηθοποιού και ζητώντας διέξοδο στην Εκκλησία, όχι όμως για να γίνει μοναχή. Ο θάνατος του πρώην συντρόφου της Βαγγέλη Κουτελιδάκη τη συντάραξε οδηγώντας τη σε διαφορετικά μονοπάτια.

Ο ξαφνικός θάνατος του Βαγγέλη την καταρράκωσε. Έκτοτε έχω να τη δω, δεν ήξερα τι έχει απογίνει, σοκαρίστηκα μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της. Αλλά νομίζω ότι το… κλικ που έγινε στο μυαλό της και στη ζωή της ήταν ο χαμός του Βαγγέλη Κουτελιδάκη», είχε πει ο Νίκος Μουρατίδης.

Related posts

Άσχημα νέα για την Μύκονο – Έγινε αυτό που κανείς δεν περίμενε

Νέα φωτιά τώρα από πτώση κεραυνού – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Φωτιά τώρα στην Αττική – Γέμισε μαύρους καπνούς η περιοχή