Γεωργία Μπίκα: Αρνητικές οι τοξοκολογικές εξετάσεις της 24χρονης – Τι αναφέρει το πόρισμα

by Τόνια Τζαφέρη
Γεωργία Μπίκα: Αρνητικές οι τοξοκολογικές εξετάσεις της 24χρονης – Τι αναφέρει το πόρισμα

Γεωργία Μπίκα: Ανατροπή στην συγκλονιστική υπόθεση βιασμού

Ανατροπή στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας από την Θεσσαλονίκη φαίνεται στον ορίζοντα, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων όπου έδειξαν χαμηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα και όχι ναρκωτικές ουσίες ή χάπια.

Το πόρισμα των εξετάσεων παρέδωσε ο καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού – Περιλαμβάνεται και το σκέλος των εξετάσεων που ήρθαν από την Ελβετία – Καθυστέρησαν να πάρουν δείγμα, λέει η πλευρά της 24χρονης

Χαμηλά φαίνεται να είναι τα επίπεδα αλκοόλ στις εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τοξικολογικές οι οποίες έγιναν σε ΑΠΘ και Ελβετία σχετικά με τις ουσίες στα ούρα της. Τα αποτελέσματα αμφισβητεί σύμφωνα με τα μέχρι τωρα δεδομένα η υπεράσπιση της 24χρονης.

Γεωργία Μπίκα: Αρνητικές οι τοξοκολογικές εξετάσεις της 24χρονης – Τι αναφέρει το πόρισμα

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκας

Οι εξετάσεις που εστάλησαν χθες (31.01.2022) στο ΑΠΘ από την Ελβετία, έδειξαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορουμένου, ότι υπήρχε στον οργανισμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, το οποίο δεν θα μπορούσε να την κάνει να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Από το περιβάλλον της 24χρονης ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, με τον δικηγόρο της να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως είχε καθυστερήσει η λήψη δείγματος.

Νωρίτερα, στα χέρια την 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παραδόθηκε το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Γεωργία Μπίκα: Αρνητικές οι τοξοκολογικές εξετάσεις της 24χρονης – Τι αναφέρει το πόρισμα

Η εξέλιξη της υπόθεσης της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα

Μετά το πολυήμερο θρίλερ της αναμονής των αποτελεσμάτων από το εργαστήριο της Ελβετίας, ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου παρέδωσε ο ίδιος στην ανακρίτρια τον φάκελο που αναμένεται να ρίξει φως σε πολλές πτυχές της υπόθεσης.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχε λάβει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα, τα οποία έφτασαν στο e-mail του από το εργαστήριο της Ελβετίας. Το κομβικό e-mail που αναμενόταν από νωρίς χθες το απόγευμα, έφτασε χθες βράδυ στα «χέρια» του ΑΠΘ από το ειδικό εργαστήριο της Βέρνης.

Σημειώνεται πως μέρος των εξετάσεων της 24χρονης εστάλησαν για να πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο της Βέρνης, καθώς αυτό είχε πιο διευρυμένη βάση ουσιών σε σχέση με το ΑΠΘ, προκειμένου να σχηματιστεί μία ολοκληρωμένη εικόνα. Οι εξετάσεις αυτές αφορούσαν σε τυχόν νέες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και στην ανάλυση των δεικτών αλκοόλης.

«Τα συμπτώματα της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα δεν δικαιολογούνται από το αλκοόλ»

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

Γεωργία Μπίκα: Αρνητικές οι τοξοκολογικές εξετάσεις της 24χρονης – Τι αναφέρει το πόρισμα

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», δήλωσε στο ThessToday.gr ο ίδιος.

Μάλιστα μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».