Γερμανοί επιστήμονες: Έλυσαν το μυστικό των θρομβώσεων – Τι ανακάλυψαν

by Τόνια Τζαφέρη

Γερμανοί επιστήμονες: Έλυσαν το μυστικό των θρομβώσεων

Γερμανοί επιστήμονες: Είναι το μείζον θέμα που απασχολεί παγκοσμίως. Και φυσικά δεν είναι άλλο από τον covid/19. Και τον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του. Ο εμβολιασμός όμως εκτός από αντιπαραθέσεις, έχει φέρει και επιπλοκές. Σε ελάχιστες όμως περιπτώσεις. Και αυτές οι επιπλοκές μελετούνται.

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Γκέτε της Φρανκφούρτης υπό τον καθηγητή Ρολφ Μαρτσάλεκ, εκτιμά ότι το πρόβλημα οφείλεται στον αδενοϊό. Μια ουσία που χρησιμοποιούν τα σκευάσματα του εμβολίου, για να μεταφέρουν την πρωτεϊνική ακίδα του κορωνοϊού στον οργανισμό μας. Με σκοπό να προκαλέσουν την ενδεδειγμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γερμανοί επιστήμονες: Έλυσαν το μυστικό των θρομβώσεων

Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, υποστηρίζουν οι Γερμανοί ειδικοί, το κύτταρο δημιουργεί λανθασμένα αντίτυπα τις πρωτείνης. Τα οποία αποβάλλονται στον οργανισμό και προκαλούν θρομβώσεις. Με απλά λόγια θα λέγαμε ότι το κύταρο «διαβάζει» με λανθασμένο τρόπο την πληροφορία που δέχεται. Γι αυτό και αντιδρά με λανθασμένο τρόπο.

 Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η ειδικός Κρούτσκε, επισημαίνει ότι ο μηχανισμός του εμβολίου της AstraZeneca μεταφέρει την πρωτεϊνική ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου. Όπου μεταφράζεται σε γενετικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να «διαβάσει» το κυτταρικό πρωτόπλασμα. Αλλά αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις δεν συμβαίνει, γιατί ο πυρήνας λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από το πρωτόπλασμα.

Οι συζητήσεις των Γερμανών επιστημόνων

Ο καθηγητής Μαρτσάλεκ δηλώνει στη Süddeutsche Zeitung: «Έχουμε διασταυρώσει τα στοιχεία μας από ανεξάρτητες πηγές και είμαστε βέβαιοι ότι ισχύουν». Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας αποτελούν υπόθεση εργασίας.

Δεν έχουν περάσει από περαιτέρω επιστημονική αξιολόγηση στα πλαίσια του προβλεπόμενου peer-review. Εάν ισχύει η θεωρία του καθηγητή Μαρτσάλεκ, οι παρενέργειες θα μπορούσαν να εκλείψουν με σχετικά εύκολο τρόπο. Δηλαδή με μία τροποποίηση στη σύνθεση της πρωτείνης-ακίδας.

Ήδη η ερευνητική ομάδα δηλώνει ότι ήρθε σε επικοινωνία με την Johnson & Johnson ζητώντας περισσότερα στοιχεία. Που ίσως βοηθήσουν στην καλύτερη θεμελίωση της θεωρίας του. Με την AstraZeneca δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια προσέγγιση.

Γερμανοί επιστήμονες: Έλυσαν το μυστικό των θρομβώσεων

Μέχρι τις 30 Απριλίου το Ινστιτούτο Πωλ ΄Ερλιχ είχε καταγράψει συνολικά 14 θανάτους και 67 σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων. Μετά από τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, σοβαρή παρενέργεια εμφανίζει ο ένας στους 100.000 εμβολιασθέντες. Στη Βρετανία έχουν γίνει συνολικά 33 εκατομμύρια εμβολιασμοί με AsztraZeneca. Ενώ οι αρχές καταγράφουν 56 θανάτους και 309 περιστατικά με σοβαρές επιπλοκές.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν