Γιάννης Οικονόμου: «Παράθυρο» για rapid test και στους εμβολιασμένους στις γιορτές, θα το πληρώνουν οι ίδιοι

by Τόνια Τζαφέρη

Γιάννης Οικονόμου: Υποχρεωτικό rapid test και για εμβολιασμένους στις γιορτές

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο το θέμα της πανδημίας και των συναθροίσεων έρχεται στο προσκήνιο, αφού ο κίνδυνος είναι ακόμη εδώ και προσβάλει ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικού rapid test για την περίοδο των εορτών και για τους εμβολιασμένους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού rapid test και σε εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους άφησε ο κυβερνητικός εκρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το μεσημέρι της Δευτέρας λέγοντας για το συγκεκριμένο μέτρο ότι εκεί που θα παρατηρηθεί συνωστισμός εάν κριθεί αναγκαίο θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε εγκαίρως.

Οι απαντήσεις του Γιάννη Οικονόμου σχετικά με το test για εμβολιασμένους

Μετά από διευκρινιστική ερώτηση, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι εάν το συγκεκριμένο μέτρο κριθεί απαραίτητο τότε το κόστος θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα πρέπει να υποβληθεί σε rapid test για να επισκεφθεί χώρους που αυτό θα χρειάζεται για την είσοδο.

Γιάννης Οικονόμου: «Παράθυρο» για rapid test και στους εμβολιασμένους στις γιορτές, θα το πληρώνουν οι ίδιοι

Σε νέα ερώτηση για το κόστος ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό προσθέτοντας ότι «εάν κριθεί ότι μέσα στις γιορτές προκειμένου να μην διαταράξουμε τη λειτουργία της αγοράς , θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Γιάννης Οικονόμου: “Η δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον ενδεχομένως να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα και για τους εμβολιασμένους”

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι «η δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον ενδεχομένως να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα και για τους εμβολιασμένους γιατί είναι αχαρτογράφητη η Όμικρον έτσι ώστε και αυτοί να προστατευθούν και να προστατεύσουμε την κοινότητα από τη διασπορά».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μπροστά στη μετάλλαξη Όμικρον.

«Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού» καθώς, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο προαιρετικό self test που διανεμήθηκε για όλους από τα φαρμακεία.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν