Γκίκας Μαγιορκίνης: «Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών»

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι ο ενδεχόμενος υποχρεωτικός εμβολιασμός και των μαθητών

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι της συζήτησης της επιτροπής λοιμωξιολόγων, βρίσκεται το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των μαθητών, πριν την επιστροφή τους στα θρανία.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε πως ένα ακόμα πιθανό σενάριο είναι αυτό της υποχρεωτικότητας πραγματοποίησης rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζομένους. Έτσι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από τις διακοπές τους.

«Δεν βλέπω κάποια κίνηση σε αυτή φάση, για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών. Νομίζω όμως ότι σταδιακά, καθώς τα δεδομένα συλλέγονται, θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για να δούμε εάν θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό», είπε στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών είναι μια συζήτηση που γίνεται στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Εξήγησε όμως, πως για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα όσο περνά ο χρόνος.

Δεν έκρυψε επίσης ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για την τήρηση των μέτρων, κυρίως στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης. Τόνισε μάλιστα, πως αυτό είναι που επιβαρύνει κυρίως την επιδημία σε αυτή τη φάση.

«Νομίζω ότι θα πρέπει, όσοι πάνε σε όλους τους προορισμούς αυτή την περίοδο, να προσέξουν ιδιαίτερα την νυχτερινή διασκέδαση». Μάλιστα, χαρακτήρισε τη νυχτερινή διασκέδαση, ως την δραστηριότητα με το υψηλότερο ρίσκο για να κολλήσει κάποιος τον ιό, αυτή την περίοδο.

«Δεν είναι οι προορισμοί το πρόβλημα, αλλά οι δραστηριότητες που κάνουμε στους προορισμούς αυτούς»

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών»

Οι δηλώσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη για τοπικό lockdown

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown και σε άλλα νησιά, όπου παρατηρείται υψηλό ποσοστό θετικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, το τοπικό lockdown θα εξαρτηθεί από:

  • τον αριθμό των κρουσμάτων
  • την κινητική του ιού τις τελευταίες 15 – 20 μέρες
  • τη δυναμικότητα του συστήματος υγείας τοπικά σε κάθε ένα από τα νησιά.

Αν τελικά εφαρμοστούν τοπικά lockdown σε αυτές τις περιοχές, τα μέτρα θα είναι ίδια με αυτά που έχουν επιβληθεί σε Μύκονο, Ζάκυνθο, Χανιά, Ηράκλειο, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσικής, κτλ.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν