Γλυφάδα: Η οδός Λαμπράκη έχει γεμίσει με ποιήματα – Δείτε τον περίφημο «δρόμο των ποιητών»

Γλυφάδα: «Ο δρόμος των ποιητών» είναι έμπνευση του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου

Γλυφάδα: Μία εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα εμπνεύστηκε ο Δήμαρχος της Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου. Κατά μήκος όλης της Λαμπράκη από την Μεταξά έως την Κύπρου, εκτείνεται ο «δρόμος των ποιητών». Πρόκειται για ανάπλαση της Λαμπράκη, μέσω στίχων από διάσημους Έλληνες ποιητές τους οποίους μπορεί κανείς πλέον να δει περπατώντας κατά μήκος της οδού.

Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook:

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, είτε οι μόνιμοι κάτοικοι Γλυφάδας είτε όσοι την επισκέπτονται για βόλτα θα μπροούν να περπατούν κατά μήκος της Λαμπράκη. Και να διαβάζουν στίχους του Σεφέρη, του Ρίτσου, του Καβάφη, του Καρυωτάκη, του Σολωμού, του Παλαμά κά. Ο πεζόδρομος δεν έχει πλέον τίποτα να ζηλέψει από τον αντίστοιχο στη Las Ramblas της Βαρκελώνης.

Εκτός από τα ποιήματα, υπάρχει και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Γλυφάδας που την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Τα δέντρα έχουν ως βάσεις κυβόλιθους, υπάρχουν παντού φωτάκια LED και καθιστικά, ενώ ο δρόμος είναι ό,τι πρέπει για περίπατο με οικογένειες ή κατά μόνας.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με την ανάπλαση της Γλυφάδας με τον «δρόμο των ποιητών»

Related posts

Κορονοϊός: Το Νο1 πράγμα που οι ειδικοί σας εκλιπαρούν να σταματήσετε να κάνετε εάν δεν θέλετε να κολλήσετε Covid-19 αυτό το καλοκαίρι

Δεν το δείχνει κανένα κανάλι: Νέα Μεγάλη Φωτιά Τώρα – Ηχεί το 112, «κόκκινος» συναγερμός στην πυροσβεστική

Νέα φωτιά τώρα σε νησί – Ήχησε το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»