Γλυκά Νερά: Επιμέλεια της μικρής Λυδίας από Οκτώβρη μέχρι Απρίλη ζητά η οικογένεια του δολοφόνου

Γλυκά Νερά: Επιμέλεια της μικρής Λυδίας από Οκτώβρη μέχρι Απρίλη ζητά η οικογένεια του δολοφόνου

Γλυκά Νερά: Την επιμέλεια ζητά από Οκτώβρη μέχρι Απρίλη η οικογένεια του δολοφόνου

Γλυκά Νερά: Η οικογένεια του 33χρονου ζήτησε την από κοινού επιμέλεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατατέθηκε την Πέμπτη 24 Ιουνίου αίτηση ενώπιον της εισαγγελικής αρχής εκ μέρους του νομικού παραστάτη της οικογένειας του 33χρονου πιλότου, Γιάννη Κώτσου.

Στην αίτηση τονίζεται πως οι οικογένειες θύτη και θύματος έχουν «καθημερινή επικοινωνία, επαφή, άριστη σχέση και συνεργασία με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού».

Υπενθυμίζουμε πως, πριν από λίγες ώρες η μητέρα της Καρολάιν ζήτησε την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Αυτό που ζητάει η οικογένεια του 33χρονου είναι να κατανεμηθεί ο χρόνος ως προς την άσκηση της επιμέλειας της μικρής. Θα μπορεί να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.

Όπως αναφέρεται: «Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες. Τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής. Μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης»

«Η ισορροπία εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία. Έτσι, διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας. Σκοπός είναι η σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών».

Γλυκά Νερά: Επιμέλεια της μικρής Λυδίας από Οκτώβρη μέχρι Απρίλη ζητά η οικογένεια του δολοφόνου

Τι είπε η οικογένεια του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών;

«Είναι βέβαιον ότι πληρούμε άπαντες, ως κοινωνικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι. Έχουμε ευπρεπή συμπεριφορά και συγκροτημένο χαρακτήρα, με σοβαρή προσωπικότητα και παιδαγωγική καταλληλότητα».

«Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας Λυδίας, αποσκοπεί στην ανάπτυξή της σε μια υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα. Αυτό μας επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού»

«Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της. Ενισχύει τους δεσμούς της με τους παππούδες και τις γιαγιάδες αμφοτέρων των γραμμών. Αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της».

«Είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών. Αυτό που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητας της Λυδίας»

«Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας»

«Η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας. Πόσο μάλλον και ημών των αναιτίων. Εμείς έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo