Γλυκά Νερά: Το ψυχογράφημα του 33χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου – «Σοκάρει η έλλειψη συναισθήματος»

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η έλλειψη συναισθήματος του καθ' ομολογία δολοφόνου

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η έλλειψη συναισθήματος του καθ’ ομολογία δολοφόνου

Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος πιλότος που δολοφόνησε την άτυχη Καρολάιν, έχει σοκάρει με την κυνικότητα και την έλλειψη συναισθήματος του.

Το ψυχογράφημα, μάλιστα του 33χρονου συζυγοκτόνου επιχείρησε να «σχηματίσει» η συμβουλευτική ψυχολόγος Ευφροσύνη Φωτεινάκη, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News.

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η έλλειψη συναισθήματος του καθ' ομολογία δολοφόνου

Όλα όσα τόνισε η ψυχολόγος για τον 33χρονο συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών

«Θεωρώ σπουδαίο να βγαίνουμε οι επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας και να αφουγκραζόμαστε τα όσα συμβαίνουν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση. Μπορούμε όμως να μοιραστούμε προβληματισμούς, ακριβώς γιατί μας ακούει πάρα πολύς κόσμος» σημείωσε η κυρία Φωτεινάκη.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι υφίστανται βία, και ιδιαίτερα αν μιλάμε για ενδοοικογενειακή βία που τα συχνότερα θύματα είναι οι γυναίκες, δυσκολεύονται πάρα πολύ να φύγουν. Φοβούνται και καμιά φορά ενοχοποιούν και τον εαυτό τους. Χρειάζεται να σχεδιάσουν μαζί του οι ειδικοί, ένα exit plan. Σκοπός είναι να βγουν τα θύματα από αυτές τις σχέσεις με ασφάλεια» τόνισε η συμβουλευτική ψυχολόγος.

«Δεν είναι καθόλου απλό το να βγει ένας άνθρωπος από την όποια κακοποιητική σχέση, είτε μιλάμε για ψυχική βία, είτε για λεκτική, είτε σωματική» συμπλήρωσε η Ευφροσύνη Φωτεινάκη.

Για την υπόθεση των Γλυκών Νερών και τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, η κυρία Φωτεινάκη υπογράμμισε: «Με αφορμή όσα ακούμε, αυτό που μας σοκάρει είναι το έλλειμμα ευαισθησίας. Το έλλειμμα συναισθήματος. Αυτές οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πως γίνεται να συμβαίνει αυτό».

«Είναι αυτό που σοκάρει και εκεί πρέπει να ρίξουμε όλη μας την προσοχή. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη αυτό που φαίνεται να είναι κάποιος και ας δώσουμε όλο μας το βάρος σε αυτό που πραγματικά είναι. Δηλαδή το πώς συμπεριφέρεται, το τι συναίσθημα φέρνει στη σχέση του, τι συμπόνια και υποστήριξη. Όσο καλός και αν φαίνεται κάποιος, στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να κοιτάμε το συναίσθημα στις ανθρώπινες σχέσεις. Όταν απουσιάζει το συναίσθημα όσο ευφυής και αν είναι κάποιος διανοητικά, μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνος».

Γλυκά Νερά: Τα λόγια της ψυχολόγου για τον δολοφόνο

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα