Η αδερφή μου δεν είχε δικαίωμα να πει ΟΧΙ: Ξεσπά η αδερφή της Ζωής Δαλακλίδου που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή

Η αδερφή μου δεν είχε δικαίωμα να πει ΟΧΙ: Ξεσπά η αδερφή της Ζωής Δαλακλίδου που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή

Ζωή Δαλακλίδου: Συγκλονίζει με τα λόγια η αδελφή της, για τη δολοφονία της

Ζωή Δαλακλίδου: Η φοβερή υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 27 Δεκεμβρίου του 2012. Η άτυχη νεαρή Ζωή Δαλακλίδου δέχτηκε επίθεση, επειδή αρνήθηκε το οτιδήποτε σε έναν άγνωστο. Εκείνος, τη βίασε και με σκοπό να καλύψει τα ίχνη του την «έλουσε» με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, δολοφονώντας τη με βάναυσο τρόπο.

18 Νοεμβρίου 2013 γίνεται το δικαστήριο, όπου ομολογεί, αφού πρώτα ήθελε να εξεταστεί από ψυχολόγο μήπως και δεν γίνει ποτέ το δικαστήριο. Είχε δηλώσει ότι ήταν μεθυσμένος, αλλά μπόρεσε να κάνει όλες τι διαδικασίες. Δηλώνει μετανιωμένος. Ζητάει συγνώμη από την οικογένεια μας και καταδικάζεται με τις κατηγορίες του Βιασμού, της Ανθρωποκτονίας με πρόθεση, του Εμπρησμού, της Διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά και κλοπή. Η ποινή του ισόβια κάθειρξη συν 25 χρόνια.

9 Απριλίου 2019 γίνεται το εφετείο. Μια ημέρα ακριβώς μετά τα γενέθλια της, αφού έχει πάρει αναβολή μια εβδομάδα πριν λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε η πλευρά του κατηγορουμένου. Γίνεται επανάληψη της ομολογίας του, αυτή τη φορά πιο χαλαρός. Το αποτέλεσμα ευτυχώς ήταν το ιδιο: ισόβια κάθειρξη συν 25 χρόνια.

15 Ιανουαρίου 2020 αίτηση αναίρεσης κατέθεσε ο δικηγόρος του στον Άρειο Πάγο. Ο καταδικασμένος για τη δολοφονία υποστηρίζει πως έγινε λάθος κατά τη διάρκεια της δικάσιμου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης καθώς ενώ είχε δικηγόρο, επειδή δεν παρουσιάστηκε λόγω προβλήματος, το δικαστήριο του όρισε άλλον και δεν εκπροσωπήθηκε σωστά.

Η αδερφή μου δεν είχε δικαίωμα να πει ΟΧΙ: Ξεσπά η αδερφή της Ζωής Δαλακλίδου που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή

Η υπόθεση της Ζωής Δαλακλίδου που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

6 Οκτωβρίου 2020 θα γίνει για ακόμη μια φορά δικαστήριο. Για 3η φορά θα πρέπει να το ζήσουμε από την αρχή. Για 3η φορά θα πρέπει να μιλήσουμε για την αδερφή μας, να φυλάξουμε τη μνήμη της, τη ψυχή της. Γιατί η αδερφή μου δεν είναι εδώ να υποστηρίξει τον εαυτό της. Δεν είναι εδώ να μιλήσει για αυτά που πέρασε. Είναι όμως αυτός εδώ με όλα τα δικαιώματα να παλεύει να μειώσει την ποινή του για ένα φρικτό έγκλημα στη δεκαετία αυτή. Είναι αυτός εδώ που δήλωσε μετανιωμένος, αλλά θέλει να βγει έξω να κάνει τη ζωή του. Και η Ζωή της δικιάς μου οικογένειας να είναι απούσα. Και θα είναι απούσα. Γιατί η αδερφή μου δεν είχε δικαίωμα στο ΟΧΙ.

Σε αυτό το ΟΧΙ που το προσπερνάει ο κάθε σεξιστης, βιαστής, ομοφοβικος, ρατσιστής και γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα που ακούμε και ζούμε καθημερινά. Και το κράτος να μην κάνει τίποτα για αυτό. Να παλεύουν χιλιάδες άτομα για τα δικαιώματα όλων αυτών και το κράτος να είναι απών.

Ζωή Δαλακλίδου: Δείτε τη δημοσίευση της αδελφής της

Προτεινόμενα