Η Ιρανή πριγκίπισσα που διεκδίκησαν 150 άντρες και οι 13 αυτοκτόνησαν όταν τους απέρριψε

Ιρανή πριγκίπισσα: Η αληθινή ιστορία της

Ιρανή πριγκίπισσα: Η αληθινή ιστορία της.

Ιρανή πριγκίπισσα: Τον 19ο αιώνα, ήταν πριγκίπισσα η Ανίς Οντ Ντοουλέ, η πιο περιζήτητη νύφη της εποχής. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εμφάνιση της θεωρούνταν το πρότυπο ομορφιάς της εποχής της. Σκεπτόμενη βέβαια τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς, αν ζούσε στην εποχή μας, πιθανώς να μην στέκονταν τόσο τυχερή. Όμως, η Ανίς, κατά τον 19ο αιώνα, έκανε θραύση. Πολλοί μάλιστα σφάζονταν για χατίρι της, τόσο που μας κάνει να αναρωτιόμαστε που πραγματικά βρίσκονταν το μυστικό της επιτυχίας της.

Ιρανή πριγκίπισσα: Η αληθινή ιστορία της

Η καταγωγή, η ιστορία και οι δεξιότητες της Ιρανής πριγκίπισσας

Καταγόταν από βασιλική οικογένεια και ήταν γαλαζοαίματη. Η οικογενειακή της περιουσία ήταν τεράστια, τόσο σε έκταση γης, όσο και σε πλούτη. Αυτά όμως που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή, ήταν η μεγαλοψυχία και η τεράστια ευφυΐα της.

Ήταν από τις ελάχιστες μορφωμένες γυναίκες της περιοχής εκείνη την εποχή. Από πολύ μικρή ηλικία, το βασίλειο της οικογενείας της, τη συμβουλευόταν σε θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης των πόρων του βασιλείου.

Ιδιαίτερη ικανότητα είχε στη διπλωματία. Χάρη στο λέγειν και την ικανότητά της να λύνει διαφωνίες με ειρηνικό τρόπο, είχαν αποφευχθεί πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

Αυτό που την έκανε αξιολάτρευτη στο λαό, ήταν και ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Βοηθούσε τους φτωχούς και χάριζε συχνά μέρος της περιουσίας της σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Είχε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων, χάρη στο μεγαλείο της προσωπικότητάς της. Πολλοί, ήταν οι άνθρωποι που την ερωτεύτηκαν και θέλησαν να την κάνουν γυναίκα τους.

Ιρανή πριγκίπισσα: Η αληθινή ιστορία της

Η Ιρανή πριγκίπισσα και οι 150 μνηστήρες της

Ειδικότερα, ο θρύλος της επισημαίνει ότι όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, τουλάχιστον 150 μνηστήρες από τα γύρω βασίλεια, τη διεκδίκησαν. Από αυτούς που απέρριψε, οι 13 δεν το άντεξαν και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Τελικώς, ο εκλεκτός της καρδιάς της ήταν ο βασιλιάς της Περσίας Νασέρ αλ-Ντιν Σαχ Καχάρ, ο οποίος είχε και πολλές άλλες γυναίκες, καθώς η παράδοση και η θρησκεία τους το επέτρεπε. Ωστόσο, η Ανίς ήταν η αγαπημένη του σύζυγος και είχε την πρωτοκαθεδρία σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Ιρανή πριγκίπισσα: Η αληθινή ιστορία της

Οι φωτογραφίες της περιζήτητης αυτής πριγκίπισσας, μας αποδεικνύουν πως η εξωτερική εμφάνιση δε μετράει. Ο εσωτερικός πλούτος και η ομορφιά της καρδιάς, είναι αυτά που κάνουν έναν άνθρωπο ωραίο και αξιαγάπητο.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo