Η κίνηση που την «έκαψε»: Το μοιραίο λάθος της Εύας Καϊλή που την έστειλε στη φυλακή

Εύα Καϊλή: Το λάθος που την έστειλε κατευθείαν στη φυλακή

Ο διευθυντής της βελγικής εφημερίδας Le Soir, Κριστόφ Μπερτί, μίλησε στον Alpha για το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ταρακουνήσει το Ευρωκοινοβούλιο και ειδικότερα για την σύλληψη της Εύας Καϊλή και του Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Όπως εξήγησε το Σάββατο (7/1) ο Κριστόφ Μπερτί, η Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ίσως είχε προστατευτεί από την βουλευτική της ιδιότητα, λόγω της ισχυρής ασυλίας στο Βέλγιο, αν δεν είχε κάνει ένα πολύ σοβαρό λάθος το οποίο οδήγησε στην άμεση σύλληψή της.

Πως η Εύα Καϊλή θα μπορούσε να είχε γλυτώσει τη φυλακή

Η γνώμη του διευθυντή της Le Soir, ο οποίος γνώριζε το σκάνδαλο δύο μήνες πριν ξεσπάσει, είναι πως ο βασικός λόγος που η Ελληνίδα ευρωβουλευτής οδηγήθηκε στην φυλακή είναι το τηλέφωνο που έκανε στον πατέρα της να πάει και να πάρει τη βαλίτσα με τα χρήματα από το σπίτι της. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έπεισε τις βελγικές Αρχές πως δεν είχε γνώση για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της και την προέλευσή τους.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε κάνει το λάθος να δώσει την βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει» λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Le Soir ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ελληνίδα πολιτικός χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα από τον Παντσέρι λόγω της ιδιότητάς της για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου.

Related posts

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών