Η κόρη μου δεν μπορούσε να μπει στην Αστυνομία λόγω ύψους. Σήμερα είναι βοηθός μαίας και είναι χαρούμενη. Στηρίξτε τα παιδιά σας!

Κείμενο για τις πανελλήνιες: Γονείς στηρίξτε τα παιδιά σας

Κείμενο για τις πανελλήνιες: Γονείς στηρίξτε τα παιδιά σας

Κείμενο για τις πανελλήνιες: Ένα κείμενο που δημοσιεύεται με την άδεια της αναγνώστριας Αφροδίτης Κ., η οποία κατέθεσε τις απόψεις της με αφορμή τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το κείμενο μίας μητέρας για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Η κόρη μου δεν μπορούσε να μπει στην Αστυνομία λόγω ύψους. Σήμερα είναι βοηθός μαίας και είναι χαρούμενη. Στηρίξτε τα παιδιά σας!

Το 2018 έδινε πανελλήνιες η κόρη μου. Τρία χρόνια φροντιστήρια. Διάβασμα. Άγχος. Το παιδί ήθελε βλέπεις να περάσει αστυνομία τρελά. Στη δευτέρα λυκείου άρχισε, να κάνει στίβο, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα αθλήματα. Πέντε μέρες πριν τις πανελλήνιες πάμε να φτιάξει τα χαρτιά της στην αστυνομία, για να δώσει στη σχολή αστυφύλακας η αξιωματικών. Απολυτήριο 18 και 3 το είχε σίγουρο. Θα πάω και θα σκίσω έλεγε. Πάμε λοιπόν στο τμήμα, τη μετράνε 1,69 ύψος τη ξαναμετράμε πάλι 1,69. Πάμε την επόμενη μέρα πρωί τη ξαναμετράμε τα ίδια απογοητευμένη μιας και η αστυνομία παίρνει από 170 και πάνω.

Σκοτεινιασμένη. Γκρεμισμένα όλα γύρω της. Έβλεπα το παιδί μου να συντρίβεται και ένιωθα, ότι μου καρφώνονται μαχαίρια στη καρδιά και στο κορμί. Κάτι έπρεπε να κάνω 5 μέρες πριν να αρχίσουν οι εξετάσεις. Της κάνω μια κουβέντα για τα σώματα ασφαλείας τα υπόλοιπα, στρατό, ναυτικό, αεροπορία. Να πας εσύ η απάντηση της. Τρομαγμένη κι αυτή. Μπερδεμένη. Φοβισμένη και γεμάτη ενοχές, γιατί έτσι το έβλεπε από το εφηβικό μυαλό της. Χαμένη στις σκέψεις και την απογοήτευση είπα μέσα μου Αφροδίτη ανέλαβε δράση, κάτι πρέπει να κάνεις για το παιδί σου. Χαμένα για χαμένα είναι όλα. Πήγα πήρα ένα βιβλίο από μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ και το έφερα σπίτι παραμονή των εξετάσεων. Αφού καθίσαμε οι δύο μας στη κουζίνα και έβαλε τα κλάματα.

Κείμενο για τις πανελλήνιες: Γονείς στηρίξτε τα παιδιά σας

Το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων

«Μαμά δε θέλω να πάω αύριο να δώσω. Δεν υπάρχει λόγος. Αυτό που ήθελα δεν γίνεται»

Της σκούπισα τα μάτια και της είπα αγάπη μου, θα πας για την εμπειρία και ας γράψεις μόνο το όνομα σου. Μόνο για να έχεις να λες ότι έδωσες πανελλήνιες για τίποτα άλλο. Της έδωσα το βιβλίο και της είπα διάβασε τις ειδικότητες μόλις μπορέσεις κλείσε ραντεβού και πήγαινε να δεις από κοντά τους χώρους και διάλεξε οποία γουστάρεις. Για μένα είσαι ότι πολυτιμότερο έχω και ξέρω, πως ό,τι και να διαλέξεις θα διαπρέψεις. Δε σε χαλαλίζω για κανένα σαθρό και εξευτελιστικο σύστημα.

Όντως την επόμενη μέρα πήγε έδωσε και μετά πήγε στην Αθήνα στο ραντεβού, για να δει τις ειδικότητες. Διάλεξε βοηθός μαίας. Έχει ήδη τελειώσει τις σπουδές της και βρίσκεται στο εξάμηνο της πρακτικής άσκησης. Έχει πιάσει και δουλειά για τα έξοδα της και είναι πολύ πιο ευτυχισμένη και χωρίς άγχος.

Σας τα λέω όλα αυτά, γιατί καμιά φορά δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι μπορεί να έρθει μια ανατροπή που να διαλύσει το παιδί μας. Όλοι μου λέγαν, γιατί δεν έδωσε για στρατό θα πέρναγε, γιατί δε γούσταρε ρε φίλε για αυτό. Γιατί τα παιδιά πρέπει πρώτα από όλα να είναι ευτυχισμένα με αυτό που θα κάνουν.

Στηρίξτε γονείς τα παιδιά σας και πάντα να έχετε εναλλακτική λύση!
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα