Η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της Ελλάδας – Συγκλονιστικό βίντεο με την καμμένη Εύβοια από ψηλά

Εύβοια: Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής – Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατέστρεψε τα πάντα

Εύβοια: Περισσότερα από 500 χιλιάδες στρέμματα γης, κάηκαν στη Βόρεια Εύβοια από την πύρινη λαίλαπα. Η φωτιά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Οι πύρινες γλώσσες πέρασαν μέσα από τα χωριά και τους οικισμούς των δύο δήμων Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού. Επιπλέον, η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς δασικούς χώρους αναψυχής και τους μοναδικούς καταρράκτες του Δρυμώνα. Χάθηκαν περιουσίες, αγροτικές εκτάσεις, ελαιώνες, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο. Να τονισθεί, πως η ρητίνη καταστράφηκε. Μάλιστα, από το υλικό, περισσότερες από 500 οικογένειες εξασφάλιζαν το εισόδημα τους.

Τα συνεργεία του Star Κεντρικής Ελλάδας μετέφεραν από τις 3 Αυγούστου που εκδηλώθηκε η φωτιά, μέχρι και αυτή τη στιγμή στιγμιότυπα από την μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε ποτέ η χώρα. Οι ρεπόρτερ, Ιωάννα Καραγιάννη, Κάτια Καραχάλιου και Αργύρης Μπλότζος, καθώς και οι εικονολήπτες, Μιχάλης Μελισσουργός, Σπύρος Κούρος, Γιάννης Αποστολόπουλος, Γιώργος Καρακάτζας και Παναγιώτης Πραγιάννης, έζησαν όλο το μέγεθος της καταστροφής. Με όλο το ψυχικό σθένος που απαιτούν οι περιστάσεις, θα συνεχίσουν να μεταφέρουν τη ζωή των κατοίκων. Θα αποτυπώνουν τις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, που πλέον βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Ο εικονολήπτης του Star Κεντρικής Ελλάδας Παναγιώτης Πραγιάννης μεταφέρει πανοραμικές εικόνες από drone από την καμένη γη στη Βόρεια Εύβοια. Την μουσική του video επιμελήθηκε η Δήμητρα Πρασσίδου.

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

Related posts

Κλειστά σχολεία για δύο μέρες

Βρέθηκαν κολοβακτηρίδια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού

Συναγερμός: Η επόμενη πανδημία είναι κοντά και είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης