«Η μικρή Λυδία θα ζει τώρα ειρηνικά»: Οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχασαν τη μάχη για την επιμέλεια της

Μικρή Λυδία: Θα χαμογελάει από ψηλά η Κάρολαϊν

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των γονιών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για γονική επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Πλέον, οι Έλληνες παππούδες της μικρής θα έχουν μόλις 1 ώρα επικοινωνία εβδομαδιαίως με τη μικρή Λυδία «μέσω Skype ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων», όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης, δήλωσε: «Είναι αυτό που θέλαμε από κάθε άποψη. Το κοριτσάκι θα ζει τώρα ειρηνικά με την αδερφή και τη μητέρα τής Καρολάιν, Σούζαν, στις Φιλιππίνες. Η Λυδία δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη από εκεί».

Η δικαστική απόφαση τερματίζει τις προσπάθειες της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να επαναφέρει τη Λυδία στην χώρα μας. Και έρχεται αφότου ο ίδιος άσκησε έφεση τον περασμένο μήνα για να μειωθεί η ποινή που του έχει επιβληθεί.

Ξεσπάει ο παππούς της μικρής Λυδίας

Μιλώντας ενόσω η έφεσή του ξεκινούσε στην Αθήνα, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αναγνωστόπουλο, λέγοντας: «Είναι απολύτως απεχθές που ο δολοφόνος της κόρης μου προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της “καλής συμπεριφοράς” του. Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα αυστηρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι χαμηλότεροι από τους χαμηλούς, και κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία με τους παιδόφιλους».

«Νομίζω ότι θα είναι μια θλιβερή μέρα για τις γυναίκες όταν ο δολοφόνος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας που κοιμόταν με το παιδί της θα εκτίσει λιγότερο από την πλήρη ποινή φυλάκισής του. Αυτός ο άνθρωπος είναι πέρα από κάθε περιφρόνηση».

Η νομική ομάδα του Αναγνωστόπουλου υποστηρίζει ότι δεν ελήφθη υπόψη κανένα ελαφρυντικό στην αρχική δίκη, και ότι ο Αναγνωστόπουλος είχε απλώς αντιδράσει βίαια επειδή «η Κάρολαϊν είχε απωθήσει τη Λυδία» και «ανησυχούσε» για την κόρη τους.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη