Η σοκαριστική δολοφονία της Κικής Κούσογλου στη Βέροια: Το sms που πρόδωσε τον στυγερό δολοφόνο

Κική Κούσογλου: Ο δολοφόνος της που εξομολογούνταν την αγάπη του στα κανάλια

Ένα sms, ήταν που πρόδωσε τον Δάνο Μουρατίδη, τον 23χρονο που τότε μιλούσε στα κανάλια για τη «μεγάλη του αγάπη»: «Ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες», έλεγε ο Δάνος Μουρατίδης στην Αγγελική Νικολούλη. Καθισμένοι στο κρεβάτι του δωματίου του, εκεί που συνήθιζε να βρίσκεται το νεαρό ζευγάρι, με δύο άλμπουμ γεμάτα από φωτογραφίες στα χέρια της δημοσιογράφου. Και όμως, δεν ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες, ήταν η μέρα της δολοφονίας της Κικής Κούσογλου.

Οι δυο τους είχαν μεγαλώσει στη Βέροια. Αυτός 3 χρόνια μεγαλύτερος. Γίνανε ζευγάρι όταν η Κική ήταν 15 χρονών. Οι καυγάδες μεταξύ τους συχνοί και όπως αποκαλύφθηκε αργότερα εξίσου συχνές ήταν και οι σκηνές ζηλοτυπίας του Δάνου. Το 2005 η Κική αποφασίζει να βάλει ένα τέλος στη σχέση τους και του ζητάει να χωρίσουν. Στο ημερολόγιό της έγραφε «Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας, όλα είναι μια ιδέα! Εσύ; Ο μεγαλύτερος μου έρωτας; Απλά μια ιδέα που μου καρφώθηκε στο μυαλό για τρία χρόνια; Όλα χάνονται… Τίποτα δεν μένει…».

Ο νεαρός άντρας δείχνει να δέχεται την απόφασή της να χωρίσουν, οι δύο τους όμως διατηρούν επαφή. Λίγες μέρες αργότερα, στις 10 Απριλίου, το πρώην ζευγάρι συναντιέται. Η Κική εκείνο το διάστημα δούλευε σε μια καφετέρια. Ο Δάνος προσφέρθηκε να την επιστρέψει στο σπίτι της, καταλήγουν όμως στο σπίτι του 23χρονου.

Από την επόμενη μέρα τα ίχνη της Κικής εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο κοιμήθηκαν μαζί και όταν αυτός ξύπνησε το κορίτσι είχε ήδη φύγει. Ο Δάνος τότε, όπως ισχυριζόταν, κατάλαβε πως η Κική ήθελε να χωρίσουν και της έστειλε ένα μήνυμα, όπου της έγραφε «Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια». Και αμέσως μετά πήγε για καφέ… Αυτό το αποπροσανατολιστικό μήνυμα ήταν για καιρό και το άλλοθι του, το οποίο όμως καταρρίφθηκε –και επιβεβαίωσε και την ενοχή του- όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε την αστυνομία πως οι δύο συσκευές (αυτή του Δάνου και αυτή της Κικής) έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία, ήταν δηλαδή στον ίδιο χώρο.

Η εξαφάνιση της Κικής δηλώθηκε δύο μέρες αργότερα, από τη μητέρα της. Ο Δάνος εξετάστηκε από τις Αρχές, αφέθηκε όμως ελεύθερος. Ο ίδιος τότε δήλωνε πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα, ενώ λίγες μέρες αργότερα υιοθέτησε και το προφίλ του θύματος, καθώς όπως έλεγε όχι μόνο στοχοποιήθηκε αδίκως, αλλά και κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον για τον ίδιο.

«Ούτε ένας από το περιβάλλον της Κικής δεν μου έστειλε ένα μήνυμα να πει “Ρε Δανούλη, τι κάνεις;”» Αυτό ήταν το… παράπονο του δολοφόνου το οποίο και εξέφρασε προς τη μητέρα της Κικής, 10 μέρες μετά τη δολοφονία της, και ενώ η απελπισμένη γυναίκα αναζητούσε διακαώς να βρει το παιδί της. Ήταν τέτοιο το θράσος του που, ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός ως προς τη δημοσιότητα, δεν δίστασε να βγει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, στην οποία μάλιστα έκανε backstage υποδείξεις στο να προσέξει πώς θα τον βγάλει. Η υπόθεση απασχολούσε τα Μέσα και την Αστυνομία για περίπου 4 μήνες. Καθώς δεν βρέθηκε πουθενά κανένα ίχνος της Κικής οι Αρχές στράφηκαν και πάλι στον νούμερο 1 ύποπτο, τον Δάνο. Στο μεταξύ, η συμπεριφορά του νεαρού άντρα, η νευρικότητά του καθώς και οι σπασμωδικές κινήσεις του, επιβεβαίωναν τις υποψίες τους, δεν μπορούσαν όμως να βρουν κανένα χειροπιαστό στοιχείο εις βάρος του.

Η απόκαλυψη του δολοφόνου της Κικής Κούσογλου

Πλέον, στις 11 Αυγούστου και με την επιβεβαίωση της κινητής τηλεφωνίας, πως το γραπτό μήνυμα που είχε στείλει ο Δάνος ήταν απλά και μόνο αποπροσανατολιστικό, οι Αρχές λαμβάνουν την ομολογία του. «Είχαμε χωρίσει δύο βδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση». Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, η απόπειρα μεταξύ τους ερωτικής συνεύρεσης, η νεαρή κοπέλα όμως ενώ στην αρχή ήταν θετική άλλαξε γνώμη και του είπε να σταματήσουν. Του ζήτησε να την επιστρέψει στο σπίτι του, αυτός όμως της πρότεινε να μείνει εκεί. Πράγματι, το κορίτσι αποκοιμήθηκε. Τότε αυτός έψαξε στο κινητό της και βρήκε ένα μήνυμα το οποίο είχε στείλει στην κολλητή της και στο οποίο μιλούσε για κάποιον άλλον άντρα. Ο παθολογικά ζηλιάρης Δάνος την ξύπνησε για να του δώσει εξηγήσεις για το μήνυμα. «Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ». Τα λόγια του δεν έπεισαν κανέναν.

«Και ενώ αυτή είναι ανακαθισμένη στα γόνατα πάνω στο κρεβάτι και βρίσκεται μπροστά του με την πλάτη γυρισμένη, αυτός, στέκοντας επίσης στα γόνατα πίσω της και έχοντας ακουμπισμένη την πλάτη της στον θώρακά του, με το δεξί του χέρι την έπιασε κάτω από το δεξί της χέρι, στο ύψος της κοιλιάς, για να την κρατήσει σταθερά πάνω στο σώμα του, να μην μπορέσει δηλαδή η Κυριακή να του ξεφύγει και με το αριστερό του χέρι περιέσφιξε με δύναμη τον λαιμό της πιέζοντας τη συνεχώς με αυξανόμενη ένταση για αρκετή ώρα και καθώς αυτός χαλαρώνει λίγο το σφίξιμο του λαιμού της και μη όντας σίγουρος ότι τη σκότωσε ξαναρχίζει να τη σφίγγει με μεγαλύτερη ένταση. Η Κυριακή, πλέον αδύναμη να προβάλλει κάποια αντίσταση αφού ο κατηγορούμενος φρόντισε προηγουμένως να την κρατήσει με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί αυτή να κινηθεί ή και να προσπαθήσει να του ξεφύγει, βρίσκει βίαιο ασφυκτικό θάνατο από τα χέρια του κατηγορουμένου που ήταν ο αγαπημένος της για πέντε χρόνια από την τόσο νεαρή ηλικία της. Βρίσκει δηλαδή ασφυκτικό θάνατο συνεπεία πίεσης του λαιμού και απόφραξης των έξω αεροφόρων οδών όπως βεβαιώνεται και στην έκθεση του ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη, η οποία αναγνώσθηκε στο ακροατήριο», περιγράφεται στη δικαστική απόφαση ως σκηνή της δολοφονίας.

Όσον αφορά την εξαφάνιση της σορού όμως, ο Δάνος όπως αποδείχτηκε δεν είχε δράσει μόνος του, αλλά τον είχε βοηθήσει ο ξάδερφός του, στον οποίο ο 23χρονος εξομολογήθηκε τα πάντα. Οι δυο τους άφησαν για μια μέρα το σώμα της Κικής άταφο, σε μια αλάνα, και το επόμενο βράδυ το έθαψαν σε μια πλαγιά της λίμνης Ασωμάτων. Τα πράγματά της τα πέταξαν σε σε διάφορα σημεία.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον Δάνο σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, χωρίς να του αναγνωρίσει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ο 40χρονος ξάδερφός του καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Σήμερα, ο Δάνος Μουρατίδης εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. «Και αν εσύ με σκότωσες εγώ ακόμα ζω», ήταν τα λόγια που έγραφε το 20χρονο κορίτσι στο ημερολόγιό του, κάνοντας μας μέχρι και σήμερα να ανατριχιάζουμε από την τόσο τραγική προφητεία της.

Related posts

Δεν το πήρε χαμπάρι κανείς αυτό που έγινε σήμερα με την τραγωδία των Τεμπών

Μακάβριο εύρημα στη Θάσο πριν λίγο

Ήρθε το τέλος των Πανελλαδικών; Το κίνημα «δεν δίνω πανελλήνιες» φουντώνει