«Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε» – Δηλώσεις Νίκου Καπραβέλου

by Τόνια Τζαφέρη
«Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε» – Δηλώσεις Νίκου Καπραβέλου

“Ο Νοέμβρης θα είναι άσχημος, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας”

Ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος τονίζει πόσο άσχημα εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα μας, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, όπου τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και τα κρούσματα καθημερινά κάνουν νέο μαύρο ρεκόρ.

«Είμαστε σε μια φάση έξαρσης της νόσου με μεγάλες και τραγικές συνέπειες. Ξεκινά πάλι σήμερα μία εφημερία με μηδέν κλίνες. Από την Αθήνα ανεβαίνουν εσπευσμένα για να ανοίξουν τις εννέα κλίνες που είναι κλειστές, αυτό θα είναι μία μεγάλη βοήθεια. Εντατικολόγους, έχουμε 17 υποψήφιους που περιμένουν την πρόσληψη στο νοσοκομείο, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Ο Νοέμβρης θα είναι άσχημος, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας» είπε χαρακτηριστικά στο OPEN.

Νίκος Καπραβέλος: Κάνω έκκληση στο υπουργείο να μας στείλει προσωπικό 

O κ. Καπραβέλος είπε ότι λύση είναι οι εμβολιασμοί. «Γυρνάμε γύρω γύρω από το πρόβλημα και δυσκολεύουμε τη λύση. Η λύση είναι οι εμβολιασμοί. Έχουμε πολύ μεγάλη θνητότητα, δεν είναι μόνον τα κρούσματα, εμάς μας ανησυχούν οι προσελεύσεις. Έχουμε ανοίξει και άλλες κλίνες απλές. Η λύση του προβλήματος είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών» είπε.

Ο κ. Καπραβέλος βλέπει lockdown. «Κάνω έκκληση να βρεθεί λύση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας… το lockdown είναι μπροστά μας ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε», τόνισε.

«Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε» – Δηλώσεις Νίκου Καπραβέλου

«Χάνουμε εξήντα ανθρώπους την ημέρα κι εμείς τσακωνόμαστε για τα τεστ. Η εξουθένωση είναι τρομερή δεν αντέχει άλλο το σύστημα υγείας. Η μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική, θα χτυπήσει πολύ κόσμο. Οι ασθενείς που έρχονται με το 4ο κύμα είναι πιο βαριά. Η αγανάκτηση μου προς την πολιτεία είναι μεγαλύτερη… Για ποιον λόγο εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από τα μέτρα. Πρέπει να πάρουμε πιο θαρραλέα μέτρα» κατέληξε.

Προτεινόμενα