Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά: Θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του MEGA

Άγιος Παΐσιος: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά για τη ζωή του μέσα από τη συχνότητα του Mega

Μία νέα τηλεοπτική σειρά έρχεται για να προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του Mega τον Φεβρουάριο, που αφορά στον βίο και την πολιτεία του Αγίου Παϊσίου.

Η σειρά που δείχνει όλες τις πτυχές της ζωής του Αγίου, αρχίζει από την Καππαδοκία εκεί όπου γεννήθηκε ο άγιος Παΐσιος και ακολουθεί όλα τα βήματα της οικογένειάς του, μέχρι που φτάνουν στην Ελλάδα για να καταλήξουν στην Κόνιτσα όπου και ανατράφηκε ο Άγιος μέχρι που έφυγε για το μέτωπο του πολέμου και τελικά για το Άγιο Όρος.

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου έγινε τηλεοπτική σειρά και φιλοδοξεί να φέρει στα σπίτια μας τις σημαντικότερες στιγμές του Αγίου από την στιγμή που γεννήθηκε, μέχρι και την κοίμησή του. Ο πρώτος κύκλος αφορά την πορεία του Αγίου μέχρι την στιγμή που μπήκε στο Άγιος Όρος.

Από τα Φάρασα της Καππαδοκίας μέχρι την Αθήνα, την Κόνιτσα αλλά και άλλα μέρη τα οποία σχετίζονται με την ζωή του Αγίου, το ταξίδι θα είναι μεγάλο και ιδιαίτερα συγκινητικό.
Το σενάριο είναι του Γιώργου Τσιάκκα, η σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη, η παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και η εκτέλεση παραγωγής της Green Olive.

H σειρά προσπαθεί να προσεγγίσει το τεράστιο πνευματικό μέγεθος του Αγίου Παϊσίου. Ενός ανθρώπου της εποχής μας που με την μοναχική του άσκηση και την θυσιαστική αγάπη που έδειξε στους συνανθρώπους του, έφτασε στην Θέωση και σήμερα τιμάται ως άγιος της εκκλησίας μας .

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά: Θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του MEGA

Η πλοκή της σειράς για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου

Στον πρώτο κύκλο παρακολουθούμε τη ζωή του Αγίου και της οικογένειας του, από την γέννηση του μέχρι την μοναχική κουρά όπου παίρνει και το όνομα Παΐσιος.

Ο Άγιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου 1924 και λίγες μέρες μετά βαφτίστηκε από τον Άγιο Αρσένιο που του έδωσε και το όνομα του. Η γέννηση του Αγίου συμπίπτει μα τον ταυτόχρονο σχεδόν ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία.

Μετά την συμφωνία της Λωζάνης που μεταξύ άλλων προνοούσε και την μετακίνηση πληθυσμών, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται μαζί με όλους τους κατοίκους των ελληνικών χωριών της Καππαδοκίας και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Μπροστάρης και πνευματικός οδηγός τους ο Άγιος Αρσένιος ο οποίος πεθαίνει σαράντα μέρες μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα όπως προείπε, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Μετά από πολλές περιπέτειες και δύσκολες συνθήκες διαβίωσης εγκαθίστανται δυο χρονιά μετά στην Κόνιτσα της Ηπείρου.

Εδώ μεγαλώνει ο μικρός Αρσένιος με την γιαγιά του και την μάνα του να του μεταδίδουν την βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει την μοναχική ζωή.

Ζει ως έφηβος την ιταλική εισβολή , την κατοχή και αμέσως μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής.

Πολλά γεγονότα στην διάρκεια της θητείας του, καταμαρτυρούν την διαρκή θυσιαστική αγάπη που έδειχνε προς τους συστρατιώτες του, βάζοντας πάντοτε τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα και εκθέτοντας τον σε πολλούς κινδύνους.

Με την αποστράτευση του, ο Άγιος επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Σύντομα όμως επιστρέφει πίσω γιατί του ζητά ο πατέρας του, να τον βοηθήσει για την αποκατάσταση της αδελφής του Χριστίνας.

Για τρία χρόνια μένει στην Κόνιτσα δουλεύοντας στα χωράφια της οικογένειας ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και την τέχνη του μαραγκού που ακολούθησε από παιδί.

Αφού συγκέντρωσε τα λεφτά που χρειάζονταν για την προίκα της αδελφής του, αναχώρησε οριστικά για το Άγιο Όρος τον Μάρτιο του 1953. Μετά από περιπλάνηση καταλήγει στην μονή Εσφιγμένου

Ως δόκιμος πλέον αφιερώνεται με αυταπάρνηση στην μοναχική ζωή . Μετά από τρία χρόνια βρίσκεται στην Μονή Φιλοθέου όπου γίνεται μικρόσχημος μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος.

Στέλνει μια φωτογραφία του στην μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος όπου θα δούμε την μοναχική πλέον πορεία του Αγίου που ξεκινά από το Άγιο ‘Ορος, περνά από την Μονή Στομίου στην Κόνιτσα , την έρημο του Σινά, και πάλι στο Άγιο Όρος.

Θα ζήσουμε τους μεγάλους ασκητικούς του αγώνες και την απίστευτη αγάπη του για τον κόσμο , τα αμέτρητα θαύματα που έκανε και τον απλανή τρόπο με το οποίο οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο του Θεού.

Τέλος τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο και την οσιακή του κοίμηση. Οι μετά θάνατον εμφανίσεις του και τα θαύματα που επιτελεί μέχρι σήμερα θα είναι ο επίλογος της σειράς.

Το πλούσιο καστ των ηθοποιών πλαισιώνεται από τον Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Στάνκογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρη Ήμελλο, Δρόσο Σκότη, Δέσποινα Γκάτζιου, Μαρθίλια Σβάρνα και άλλοι πολλοί ηθοποιοί.

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά: Θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του MEGA

Το επίσημο trailer της τηλεοπτικής σειράς για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo