Ηχηρή απάντηση στον Ερντογάν: Τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τις ειδικές δυνάμεις της χώρας μας

Ηχηρή απάντηση στον Ερντογάν: Τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τις ειδικές δυνάμεις της χώρας μας

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Αθήνα απαντά στις προκλήσεις με νηφαλιότητα.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η Τουρκία ξεκίνησε το στενό… μαρκάρισμα στο Αιγαίο και πλεόν η Αθήνα απαντά στις προκλήσεις με νηφαλιότητα.

Η Ελλάδα διεθνοποίησε σε όλα τα forum τις πολεμικές ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατάφερε αρχικά την ευρωπαϊκή απομόνωσή του, ενώ λίγο αργότερα, κατάφερε να απενεργοποιήσει και τις αξιώσεις τους για την ανανέωση των F-16 από τις ΗΠΑ, ενώ μπλόκαρε και την αγορά των F-35.

Ολα αυτά ήταν μόνο η αρχή, αφού ακολούθησε πρόσφατα και η παγκόσμια καταδίκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ο σουλτάνος έγινε διεθνώς ρεζίλι δεχόμενος σκληρές κριτικές για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων στον Εβρο και την αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών.

Ηχηρή απάντηση στον Ερντογάν: Τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τις ειδικές δυνάμεις της χώρας μας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητά θερμό επεισόδιο

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν έχει υποτιμήσει την Ελλάδα και έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του και πάει γυρεύοντας για το θερμό επεισόδιο που τόσο πολύ έψαξε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό που μάλλον δεν ξέρει όμως, είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι καλή μόνο στα λόγια, αλλά ξέρει και από πράξεις! Ετσι, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις πλέον ετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτό του θερμού επεισοδίου, εφόσον προκληθούν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ήδη υπάρχει μεγάλη διασπορά πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, αρχικά για την ελληνογαλλική άσκηση «Αργώ 2022» στο κέντρο του Αιγαίου, αλλά από την Τρίτη (27/9), η παρουσία των πολεμικών πλοίων θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ξεκινάει η ελληνική άσκηση «Λόγχη», την οποία χαρακτηρίζουν στρατιωτικές πηγές ως μία «άσκηση του ναυτικού υψηλής ετοιμότητας», καθώς θα βγουν στο Αιγαίο όλες οι κυρίες μονάδες του στόλου: Φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη σε πλήρη σύνθεση και ανάπτυξη, φορτωμένα με όλα τους τα οπλικά συστήματα θα στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Αγκυρα. Θα γίνει εκτέλεση πραγματικών πυρών με όλους τους τύπους πυροβόλων, ενώ τα πολεμικά σενάρια θα είναι τα εξής:

  • Αντιαεροπορικού πολέμου
  • Ανθυποβρυχιακού πολέμου
  • Πολέμου επιφανείας
  • Αλλά και μορφών πολέμου από τα συμπεράσματα που έχουν εξάγει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από την ελληνοτουρκική κρίση το καλοκαίρι του 2020.

Επίσης για πρώτη φορά θα συμμετέχουν σε ελληνική άσκηση στο Αιγαίο και τα ελληνικά Rafale, τα 6 μαχητικά που εντάχθηκαν πρόσφατα στις Πολεμικές Μοίρες και τα οποία περάσαν το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Πλέον στις Ενοπλες Δυνάμεις πέρα από το δόγμα «ψυχραιμία και νηφαλιότητα», επικρατεί και το «ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Προτεινόμενα