Ιωάννινα lockdown: Στο 90% η πληρότητα στα νοσοκομεία – Πολύ κοντά στο lockdown η πόλη

by i-diakopes.gr

Ιωάννινα lockdown: Ο Δήμαρχος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην πόλη

Ιωάννινα lockdown: Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων τις τελευταίες μέρες. Τα Ιωάννινα βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται ένα μόλις επίπεδο πριν από το επίπεδο 4, του αξημένου κινδύνου και της επιβολής lockdown.

Χθες, από το σύνολο των 715 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν, τα 52 καταγράφηκαν στα Ιωάννινα. Από αυτά, τα 32 συνδέονταν με τη συρροή κρουσμάτων στην πτηνοτροφική μονάδα. Επειδή όμως, το σύστημα υγείας στην Περιφεριακή Ενότητα Ιωαννίνων πιέζεται πολύ. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ προειδοποιεί ότι η πόλη δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα στις πιέσεις από τα κρούσματα κορονοϊού.

Ιωάννινα lockdown: Ο Δήμαρχος προειδοποιεί ότι η πόλη δεν αντέχει άλλο

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων σχετικά με την κατάσταση στην πόλη

«Εντός του Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί πάνω από 250 ενεργά κρούσματα και ο καθημερινός αριθμός είναι συνεχιζόμενα αυξανόμενος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Ελισάφ.

Ακόμα πρόσθεσε ότι, «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας».

Τέλος κατέληξε πως «Ενεργοποιήθηκε και τρίτη μονάδα Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η πληρότητα και των τριών μονάδων είναι υψηλή, της τάξης του 90%, ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και τέταρτη μονάδα».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα