Παρελάσεις ακύρωση: Χωρίς παρέλαση η 28η Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού

by Αντώνης Βαλμάς

Παρελάσεις ακύρωση: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση της κυβέρνησης

Παρελάσεις ακύρωση: Με απόφαση που έβγαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πραγματοποιηθούν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Αυτή την απόφαση την ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε ακύρωση των παρελάσεων, και την 25η Μαρτίου, την χρονική στιγμή που η χώρα είχε μπεί lockdown.

Παρελάσεις ακύρωση: Χωρίς παρέλαση η 28η Οκτωβρίου

Επιπλέον ο κ. Πέτσας δήλωσε, μετά από ερώτηση που του έγινε σχετικά με το θέμα, ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης να εφαρμόσει ως μέτρο προστασίας την υποχρεωτική χρήση μάσκας σ’ όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Όπως απάντησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης «η εικόνα που έχουμε είναι σταθεροποίησης και όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά».

Ο κ. Πέτσας επέδειξε στοιχεία από έρευνες που κάνουν σαφές ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα με τον κορονοϊό από χώρες με παρόμοιο πληθυσμό. Χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα τόσο από την πλευρά του αριθμού θυμάτων, όσο και σε επίπεδο αριθμού κρουσμάτων.

Η ανακοίνωση του κ. Πέτσα για την ακύρωση των παρελάσεων και για την επένδυση της Microsoft

Αναφορά έγινε και για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα. Η επένδυση έχει ύψος ενός δισ. ευρώ. Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και για τα ελληνοτουρκικά και τον κορονοϊό. Απατώντας για όλα τα καίρια ζητήματα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Όπως γνωρίζετε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ μία νέα μεγάλη άμεση επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας GR for growth», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αρχίζοντας την ενημέρωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας «η προστιθέμενη αξία της επένδυσης της Microsoft αναμένεται να φθάσει το 1 δισεκ. ευρώ. Πρόκειται για μία επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρίας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services».

Σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά σ’ όσα έχει προηγουμένως επισημάνει ο πρωθυπουργός ότι δηλαδή «μέσα σε μόλις εννέα μήνες και παρά τα σύννεφα της πανδημίας φθάσαμε εδώ: στη γέννηση μιας σημαντικής, καινοτόμου επένδυσης με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία αλλά και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα