Ηράκλειο συναγερμός: Κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο από μητέρα δύο μαθητών

by Αντώνης Βαλμάς

Ηράκλειο συναγερμός: Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε η μητέρα δύο μαθητών

Ηράκλειο συναγερμός: Ακόμα ένα κρούσμα κορονοϊού έχει καταγραφεί σε μητέρα δύο μαθητών, σε σχολείο στο κέντρο της πόλης στο Ηράκλειο. Επισημαίνεται ότι είναι το δεύτερο κρούσμα, σε μητέρα μαθητών. Το δεύτερο κρούσμα που καταγράφηκε μέσα σε λίγες ώρες στο νησί της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκε μετά από το κρούσμα σε δημοτικό σχολείο στη Νέα Αλικαρνασσό.

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο του Ηρακλείου για κρούσμα κορονοϊού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretapost, η μητέρα που διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό, κάλεσε άμεσα να ενημερώσει, το Σαββατοκύριακο, τη Διεύθυνση του σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης. Αφού ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας της, μπήκε σε καραντίνα για 14 ημέρες, όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αμέσως κηρύχθηκε συναγερμός στο σχολείο και έγιναν με ταχύ ρυθμό όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για αυτή την κατάσταση. Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους του σχολείου. Πλέον έχει τεθεί σε λειτουργία κανονικά, ενώ για λόγους πρόληψης θα παραμείνουν στο σπίτι τα δύο παιδιά της μητέρας.

Ηράκλειο συναγερμός: Κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο από μητέρα

Σχετικά μ αυτές τις περιπτώσεις, το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν επιβάλει για κλείσιμο ούτε των τμημάτων που φοιτούν οι μαθητές, ούτε και να κλείσει το σχολείο.

«Είναι μία περίπτωση, όπως αυτή που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Αλικαρνασσό. Τα παιδιά της δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο τη Δευτέρα για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σχολείο έγινε απολύμανση και τηρούνται όλες οι οδηγίες και οι κανόνες του ΕΟΔΥ», δήλωσε στο cretapost ο Μανώλης Μπελαδάκης, Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα