Καύσωνας: Να απαγορευτεί αμέσως η διανομή με μηχανάκι που βάζει σε κίνδυνο ζωές

Καύσωνας: Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι

Καύσωνας: Είναι ήδη γνωστό ότι οι διανομείς, έχουν μια πολύ δύσκολη δουλειά. Κυρίως το γεγονός πως βρίσκονται τόσες ώρες στους δρόμους, δημιουργεί πιθανότητες για ατυχήματα. Πόσο μάλλον  όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και τόσο ευνοϊκές.

Οι διανομείς επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τους επιβάλλεται να εργαστούν σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες. Μέσα στις θερμότερες ημέρες του καλοκαιριού που διανύει η χώρα, και παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για το κύμα ισχυρού καύσωνα, οι διανομείς για ακόμη μία φορά καλούνται να δουλέψουν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής, «Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού συνεχίζουν κανονικά. Και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς. Οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα στον καύσωνα και όχι υπό σκιά μέχρι και 10 ώρες»..

Οι διανομείς, ζητούν με ανακοίνωσή τους να σταματήσει άμεσα η διανομή με μηχανάκι. Η οποία σε τέτοιες συνθήκες βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Οι διανομείς επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για το «ότι επιβάλλουν δουλειά για τους διανομείς σε συνθήκες καύσωνα. Χιονιά και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

«Γι’ αυτό απορρίπτουν πεισματικά τα αιτήματα του Συνδικάτου μας και των σωματείων στις ταχυμεταφορές σχετικά με μέτρα προστασίας τη υγείας και ασφάλειας των διανομέων. Την ένταξη τους στα ΒΑΕ, που τέθηκαν στις μαζικές κινητοποιήσεις τους» συμπληρώνουν.

Συνεχίζοντας να διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού με αφορμή τον καύσωνα

Η θερμοκρασία στην Αττική έχει φτάσει αυτές τις μέρες πάνω από 40 βαθμούς. Οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στη κυριολεξία εγκληματικές ευθύνες για το ότι επιβάλλουν δουλειά για τους διανομείς σε συνθήκες καύσωνα, χιονιά και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Αυτές οι εγκληματικές ευθύνες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες για τη ζωή των εργαζόμενων διανομέων με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, όπου θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη τη δουλειά τους δουλεύοντας στο δρόμο μέχρι και 13ωρες!

Για τους διανομείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο συνδικάτο. Για να διεκδικήσουμε τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στα κέρδη των εργοδοτών και την πολιτική που τα υπηρετεί.

Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση!

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

-Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες

-Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

-Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

-Εταιρικά μηχανάκια, αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας ο έλεγχος και η συντήρησή τους

-Αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική ΣΣΕ με 5ημερο 7ωρο 35ωρο

Related posts

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Απανωτά τα σοκ: Νεκρός και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, λίγες ώρες μετά τον Στάθη – Διπλός θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ασύλληπτη τραγωδία: 37χρονος πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει ηλικιωμένο