Και τώρα τι θα γίνει το καλοκαίρι χωρίς τα ρωσικά πυροσβεστικά «Beriev» αν ξεσπάσουν πυρκαγιές;

Ρωσικά πυροσβεστικά: Ανησυχία για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Ανησυχία έχει προκληθεί για το καλοκαίρι, με αφορμή την απουσία του Ρώσου γίγαντα, ο οποίος κατάφερνε την επιτυχή πυρόσβεση στα ελληνικά δάση. Μελέτες αναφέρουν αύξηση 750% στις δασικές πυρκαγιές το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μάλιστα, πολύ αυξημένες είναι οι δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας κατά το πρώτο τρίμηνο φέτος, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως επισημαίνει, σε συνέχεια της περυσινής εξαιρετικά αρνητικής αντιπυρικής περιόδου, και το πρώτο τρίμηνο του 2022 επιμένουν τα αρνητικά στατιστικά στοιχεία με βάση την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS). Ειδικότερα, από την αρχή του έτους έως 9 Απριλίου 2022 καταγράφεται μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, η οποία είναι της τάξης του 750% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2021. Εξίσου ανησυχητική, σύμφωνα με το meteo, είναι και η εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της συνολικής καμένης έκτασης στη χώρα μας, η οποία φτάνει το 275% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2021.

Εξίσου ανησυχητική, σύμφωνα με το meteo, είναι και η εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της συνολικής καμένης έκτασης στη χώρα μας, η οποία φτάνει το 275% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2021.

Ανησυχία για την απουσία των ρωσικών πυροσβεστικών

Κατά τη διάρκεια της περσινής αντιπυρικής περιόδου το ρωσικό πυροσβεστικό συνέβαλε στην κατάσβεση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που κατέκαψαν την Ελλάδα. Ωστόσο, φέτος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν πρόκειται να έρθει ούτε το «Beriev» αλλά ούτε και τα ρωσικά ελικόπτερα Kamov. Με λίγα λόγια, το εναέριο σύστημα πυρόσβεσης για το καλοκαίρι 2022 θα είναι “γυμνό”. Το Beriev-200 έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία, είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα. Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί συγκεντρώνει 12 τόνους νερού από την θάλασσα με κύματα έως 1,2 μέτρα. Εκτός από νερό, πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό ενώ μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα.

Related posts

Διπλή χαρά για τη Μπέτυ Μαγγίρα: Το ανακοίνωσε στους φίλους της με μια ανάρτηση και οι ευχές έπεσαν βροχή

Απολαμβάνοντας τον ήλιο σε ερημική παραλία: Η Μαρία Λεκάκη στα 52 «αναστατώνει» το Instagram με τις αναλογίες της

Ανανεωμένος μετά τον νέο χωρισμό με τη Σκορδά: Αγνώριστος ο Γιώργος Λιάγκας, ηλιοκαμένος και αδυνατισμένος

Είναι πανέμορφη: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με μπικίνι δείχνει τις ούλες της και περνάει δυνατό μήνυμα

Αληθινή ιστορία: Αθώος για εμπρησμό μετά από 11 μήνες στη φυλακή

Η Σίσσυ Χρηστίδου πιο ευτυχισμένη από ποτέ: Φοράει το μπικίνι της και το διασκεδάζει σαν μικρό παιδί στη θάλασσα

Μαγεύει σαν πραγματική γοργόνα: Η Ελεονώρα Μελέτη ποζάρει στον βυθό της θάλασσας και είvαι πραγματικά ένα όνειρο

Πιο ερωτευμένος από ποτέ ο Άγγελος Λάτσιος: «Μέσα στα μέλια» η σχέση του με την Γαία Μερκούρη

Οι περισσότεροι τη βγάζουν με σαλάτα: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες παρά την «έκρηξη» του τουρισμού