Καιρικά φαινόμενα 2020: Αυτά είναι τα 9 πιο καταστροφικά καιρικά γεγονότα της φετινής χρονιάς

Καιρικά φαινόμενα 2020: Δείτε συνολικά τις περιοχές που πλήγησαν περισσότερο μέσα στη χρονιά

Καιρικά φαινόμενα 2020: Στη δημοσιότητα δόθηκε ο χάρτης με τα σημαντικότερα φαινόμενα του καιρού φέτος στη χώρα μας. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr, αναφέρουν τα 9 πιο καταστροφικά καιρικά γεγονότα για το 2020.

Συνολικά σημειώθηκαν 25 ζημιογόνα γεγονότα όσον αφορά τον καιρό, 9 εκ των οποίων προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στις περιοχές που πλήγηκαν. Μερικά από τα ισχυρά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικά, ενώ άλλα προκάλεσαν συνολικά 14 απώλειες σε ζωές. Οι 12 εξ’ αυτών οφείλονται στις πλημμύρες από την κακοκαιρία «Θάλεια» και τον «Ιανό». Αλλά και σε δύο κεραυνούς σε Μαγνησία και Λάρισα.

Δείτε αναλυτικά το χάρτη των πιο καταστροφικών καιρικών φαινομένων για το 2020

Αναλυτικότερα από την αρχή του έτους, το πρώτο ιδιαίτερα καταστροφικό καιρικό φαινόμενο για το 2020 εκδηλώθηκε στις 8-10 Ιανουαρίου και πρόκειται για την κακοκαιρία «Ηφαιστείωνας» που προκάλεσε θυελλώδεις ανέμους. Το δεύτερο γεγονός έλαβε χώρα στις 4-7 Απριλίου με τις πλημμύρες στη Μαγνησία, ενώ το τρίτο ήταν η καταιγίδα στη Σκόπελο στις 26 Μαΐου. Έπειτα ακολούθησε την 1η Ιουνίου η πλημμύρα στη Λέρο, αλλά και στις 10 Ιουνίου η καταιγίδα στα Φάρσαλα.

Το έκτο κατά σειρά γεγονός ήταν η πλημμύρα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Θάλεια» μεταξύ 5 και 9 Αυγούστου. Ενώ στις 17-20 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Τα δύο τελευταία γεγονότα αφορούν την Κρήτη. Το ένα είναι η πλημμύρα/χαλάζι στο Ηράκλειο 19-22 Οκτωβρίου καθώς και η πλημμύρα στο Ρέθυμνο στις 10 Νοεμβρίου.

Καιρικά φαινόμενα 2020: Αυτά είναι τα 9 πιο καταστροφικά για το 2020

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα