Κακοκαιρία: Χιονιάς θα έρθει τις επόμενες μέρες στη χώρα – Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού

Κακοκαιρία: Πότε αναμένεται να εκδηλωθούν χιόνια και σε ποιες περιοχές

Κακοκαιρία: Δυναμική θα είναι η πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες στη χώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό, χιόνια θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης «Κύμα ψύχους αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας από την ερχόμενη Πέμπτη. Και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Από την μελέτη των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων υπάρχει πιθανότητα αυτό το κύμα ψύχους να θυμίσει τον ισχυρό χιονιά που έπληξε τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2002. Όπου γύρω στα Θεοφάνεια στην Αττική χιόνιζε για τρεις συνεχόμενες ημέρες».

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα ενταθούν το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στα πεδινά σε Θράκη και Μακεδονία. Επίσης, παγετός θα σχηματιστεί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο. Ενώ σρα ορεινά οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το μεσημέρι. Τέλος, παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες σε Θράκη και Μακεδονία.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της κακοκαιρίας για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν και πάλι στα ορεινά, στα ημιορεινά της ανατολικής Ελλάδας και στις πεδινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, στα βορειοδυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, τα ημιορεινά, τα βορειοανατολικά πεδινά
καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κεντρικής χώρας.

Με πληροφορίες από ΕΜΥ

Related posts

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς

Ορıστıκό: Τέλος τα κıνητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αuστηρή τıμωρία, μέχρι και ορıστική απоβоλń από το σχολείο