Κακοκαιρία Ήπειρος: Πλημμύρισε ο κάμπος των Φιλιατών – Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση

Κακοκαιρία Ήπειρος: Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Ήπειρος: Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και πεδινά αναμένονται τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία σάρωσε και θα σαρώσει και την Ήπειρο, καθώς χιόνια θα πέσουν στα ημιορεινά και αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο, καταστροφές έχουν ήδη λάβει χώρα στην Ήπειρο, όπου εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων έχει πλημμυρίσει ο κάμπος των Φιλιατών. Καθώς και οι παραποτάμιες περιοχές του Καλαμά.

Στις ορεινές περιοχές χιόνισε και χρειάστηκε να επέμβουν μηχανήματα αποχιονισμού για να είναι δυνατή η κυκλοφορία. Μάλιστα από τα Τζουμέρκα ως την Κόνιτσα, υπήρξαν πυκνές χιονοπτώσεις, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε δρόμους.

Στο χωριό Κορύτανη έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια, με αποτέλεσμα η περιοχή να μοιάζει με λίμνη. Τα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης τον κάμπο Βρυσέλας Φιλιατών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Η Πολιτική Προστασία και οι Δήμοι συνεργάζονται ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

Κακοκαιρία Ήπειρος: Εκτεταμένες οι καταστροφές από την κακοκαιρία

Σε αυξημένη επιφυλακή Δήμοι στην Ήπειρο ενόψει της κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία και οι Δήμοι Κόνιτσας, Μετσόβου, Τζουμέρκων και Ζαγορίου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει έντονα την περιοχή σήμερα το απόγευμα και η Πολιτική Προστασία συνιστά να αποφευχθούν οι μετακινήσεις πεζή ή οδικώς ενώ να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα