Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνεται χωριό στην Κρήτη – Εικόνες καταστροφής στο νησί

Κακοκαιρία Κρήτη: Νερά, λάσπες και πέτρες παντού – Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Κακοκαιρία Κρήτη: Η κατάσταση εξαιτίας της ξαφνικής κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη είναι απελπιστική. Περισσότερες από 230 κλήσεις για βοήθεια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Έχει δεχτεί το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε 8 απεγκλωβισμούς ενώ η αστυνομία καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής «δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Κακοκαιρία Κρήτη: Απεγκλωβίστηκαν τρία παιδιά στο Ηράκλειο

Τρία παιδιά απεγκλωβίστηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης από την καταστροφική κακοκαιρία

Οκτώ άνθρωποι, πέντε ενήλικες και τρία παιδιά απεγκλωβίστηκαν από κλιμάκια της Πυροσβεστικής στο βορειοανατολικό τμήμα του Ηρακλείου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε οχήματα ή ακόμη και στα σπίτια τους που πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής.

Εξήντα πυροσβέστες με είκοσι οχήματα βρίσκονται επί ποδός. Ενώ όσο περνάει η ώρα και η βροχή ανά διαστήματα γίνεται πιο έντονη. Ακόμη οι επιχειρήσεις των κλιμακίων της Πυροσβεστικής γίνονται με μεγάλη δυσκολία.

Κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ενώ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε η ενημέρωση ότι έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας – Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου. Επίσης, έχει κλείσει το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου, γιατί έχουν πέσει βράχοι στο οδόστρωμα.

Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά) γιατί έχει καταστραφεί το οδόστρωμα.

Κακοκαιρία Κρήτη: Απεγκλωβίστηκαν τρία παιδιά στο Ηράκλειο

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν