Κακοκαιρία στη Χίο: Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης

by i-diakopes.gr

Κακοκαιρία στη Χίο: Δείτε φωτογραφίες από το χιονισμένο τοπίο στο νησί

Κακοκαιρία στη Χίο: Ούτε το νησί της Χίου δεν κατάφερε να γλιτώσει από την επέλαση της κακοκαιρίας «Λέανδρος». Όπως σε πολλές περιοχές της χώρας, έτσι και στη Χίο έπεσαν χιόνια. Μάλιστα η χιονόπτωση ήταν τόσο σφοδρή στη διάρκεια τςη νύχτας, που έχουν κλείσει δρόμο ενώ υπήρξαν διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, από νωρίς το πρωί μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας επιχειρούν για να ανοίξουν οι δρόμοι στις εξής περιοχής: Αίπος, Προβατά, Βίκι, καμπιά, Αμανής και από το Μερσινίδι έως τα Καρδάμυλα.

Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας παρακαλά τους κατοίκους να μην κυκλοφορούν προς τη βόρεια μεριά του νησιού. Όποια κυκλοφορία γίνεται θα πρέπει να είναι με αυτοκίνητο 4×4 και αντιολισθητικές αλυσίδες. Εξαιτίας της χιονόπτωσης, έχουν αποκλειστεί κτηνοτρόφοι στην Σπαρτούντα και το Αίπος.

Δεν έπεσαν χιόνια μόνο στη βόρεια μεριά του νησιού όμως. Χιόνια έπεσαν και στα νότια, με την περισσότερη χιονόπτωση να εκδηλώνεται σε Δαφνώνα και Άγιο Γιώργη. Σε αυτές τις περιοχές υπήρξε και πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Σε πολλά χωριά του νησιού, υπήρξαν διακοπές ρεύματος από χθες.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με το χιονισμένο τοπίο από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Χίου

Κακοκαιρία στη Χίο: Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος στο νησί

Κακοκαιρία στη Χίο: Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος στο νησί

Κακοκαιρία στη Χίο: Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος στο νησί

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και σήμερα στη χώρα. Στους -14 βαθμούς κελσίου έπεσε ο υδράργυρος σήμερα το πρωί στη Φλώρινα, ενώ στην Καστοριά στους -10. Επίσης, σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έδειξε -3, στις Σέρρες -6, στη Δράμα -7 και στην Αλεξανδρούπολη -6.

Φωτογραφίες από astraparis.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα