Κακοκαιρία στη χώρα: Χιόνια σε ολόκληρη τη χώρα – Το θερμόμετρο μπορεί να δείξει -20 σε Φλώρινα και Νευροκόπι

Κακοκαιρία στη χώρα: Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία στη χώρα: Η κακοκαιρία «Λέανδρος» βρίσκεται σε εξέλιξη και σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν εκδηλωθεί χιονοπτώσεις. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν από χθες σε Φλώρινα, Μέτσοβο, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Σέρρες και Μέτσοβο.

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης, έπεσαν τα πρώτα χιόνια και στη Χαλκιδική, σε Πολύγυρο, Αρναία, Κασσάνδρα και Αγία Παρασκευή.

Εξαιτίας των συνθηκών, κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους δήμους Εορδαίας, Κοζάνης, Φλώρινας και Άργους Ορεστικού. Στα ορεινά του Κισσάβου, το χιόνι έφτασε έως και τα 40 εκατοστά, ενώ θυελλώδεις άνεμοι υπήρχαν όλη τη νύχτα.

Σύμφωνα με το διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγκούβαρδο, «Μπορεί να δούμε και -20» μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», εξηγώντας ότι η πρόβλεψη αυτή αφορά περιοχές της Φλώρινας και της Δράμας (Νευροκόπι).

Κακοκαιρία στη χώρα: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Δείτε σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες εξαιτίας της κακοκαιρίας στη χώρα

Σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται σήμερα χιονοπτώσεις. Όσον αφορά την Αττική, χιόνια αναμένεται να πέσουν σε υψόμετρο από τα 800 μέτρα και πάνω.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και ύστερα βελτίωση. Από το βράδυ, ωστόσο, ο καιρός θα επιδεινωθεί και πάλι και οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και στις πεδινές περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα).

Κακοκαιρία στη χώρα: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Δείτε την παράκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τις επόμενες ώρες εν εξελίξει της κακοκαιρίας στη χώρα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρακάλεσε τους πολίτες να κάνουν το εξής «ΜΗΝ οδηγείτε στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης. Μπορεί αυτό να έχει δραματικές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων. Μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Σεβαστείτε τον νόμο».

Επίσης πρόσθεσε «Βάσει των προγνωστικών μοντέλων φαίνεται ότι πιθανότατα να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στον κεντρικό κορμό της χώρας. Αλλά αυτά μένει να τα δούμε τις επόμενες ώρες, τα ξημερώματα προς το Σάββατο. Θα είμαστε όμως όλοι παρόντες, έτσι ώστε την ώρα που εκδηλώνονται τα φαινόμενα εμείς να τα αντιμετωπίσουμε».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα