Καναδάς: Παγκόσμια εξέγερση προκαλεί η πορεία των φορτηγατζήδων

Καναδάς: Έμπνευση για διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο

Όλα ξεκίνησαν όταν μπήκε σε ισχύ τον Ιαναουάριο το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε οδηγούς φορτηγών οι οποίοι κάνουν μεταφορές από τις ΗΠΑ στον Καναδά και το αντίστροφο. Να σημειωθεί επίσης, πως ο Καναδάς και η περιοχή του Ontario είχε περιοριστικά μέτρα τύπου lockdown, με κλειστά γυμναστήρια και κλειστή την εστίαση. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με το συγκεκριμένο μέτρο στους οδηγούς φορτηγών… ήταν αρκετά για να ξεσπάσουν απίστευστες διαδηλώσεις με πάνω από 50.0000 φορτηγά και χιλιάδες υποστηρικτές.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η τεράστια κινητοποίηση των φορτηγατζήδων στον Καναδά, που έχει εξελιχθεί σε λαϊκή εξέγερση έξω από το κοινοβούλιο της Οττάβα. Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα σήμερα, ο Καναδός πρωθυπουργός και η οικογένειά του έχουν φυγαδευτεί και βρίσκονται σε άγνωστη τοποθεσία, από τον φόβο των επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, την ίδια στιγμή, ξεσηκωμός στα πρότυπα του Καναδά γίνεται στη Νέα Ζηλανδία, όπου χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων και της υποχρεωτικότητας.

Μετά τον Καναδά επεισόδια και στην Γαλλία για τα περιοριστικά μέτρα

Ενώ και στο Παρίσι έγινε μεγάλη διαδήλωση έξω από τα γραφεία της φαρμακευτικής Pfizer. 

Και στην Ολλανδία όμως, φορτηγατζήδες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, ενώ τα βίντεο με τις πρώτες αντιδράσεις προκαλούν ανησυχία στις ολλανδικές αρχές. 

Οι εξελίξεις στον Καναδά φαίνεται ότι είναι το αποκορύφωμα του «Κονβόι προς την Ελευθερία»

Οι εξελίξεις στον Καναδά φαίνεται ότι είναι το αποκορύφωμα του «Κονβόι προς την Ελευθερία», της κίνησης των οδηγών φορτηγών, να κινηθούν μαζικά προς την πρωτεύουσα με τα οχήματα τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού τους. Η συγκεκριμένη απόφαση τους υποχρεώνει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών επιστρέφοντας στη χώρα, στερώντας τους την ικανότητα να εργαστούν. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αφήνοντας τα ράφια των καταστημάτων χωρίς προϊόντα.

Η κινητοποίηση είναι γιγάντια.50.000 φορτηγά και αμέτρητοι οι πολίτες έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της Οττάβας.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των οδηγών φορτηγών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα για τον κορωνοϊό κρίνονται ως υπερβολικά από πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Related posts

«Ηχηρή» προειδοποίηση Τσιόδρα για δάγκειο πυρετό από κουνούπια στην Ελλάδα: «Δεν είμαστε έτοιμοι, δεν μπορώ να το φανταστώ…»

Όσοι είδαν τι έκανε υποκλίθηκαν: Η κίνηση όλο νόημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου την στιγμή της απονομής

Μετάνιωσε που τον παντρεύτηκε στο γλέντι του γάμου τους: Γαμπρός έκανε στη νύφη κάτι και τον έκραξαν οι καλεσμένοι