Καραντίνα Αγγλία: 7 Ελληνικά νησιά στη λίστα καραντίνας της Αγγλίας – Μερικά δεν τα περιμέναμε

by Αντώνης Βαλμάς

Καραντίνα Αγγλία: Ανακοινώθηκε η λίστα των Ελληνικών νησιών που μπαίνουν σε καραντίνα

Καραντίνα Αγγλία: Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα της καραντίνας είναι τα εξής. Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος. Όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα νησιά στην Αγγλία, από τις 04:00 της Τετάρτη 9/6, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες. Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Μεταφορών.

Καραντίνα Αγγλία: Αυτά τα Ελληνικά νησιά βάζει σε λίστα καραντίνας

Τα στοιχεία από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και το Κέντρο Βιοασφάλειας υποδεικνύουν έναν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της Μ. Βρετανίας από αυτά τα νησιά, με συνέπεια να βγουν από την τρέχουσα λίστα για τους «αεροδιαδρόμους», αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επικαιροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα. Συμβουλεύοντας να γίνονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια προς τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη και τη Ζάκυνθο. Η υπόλοιπη Ελλάδα εξακολουθεί να εξαιρείται από την οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών για την αποφυγή των μη σημαντικών ταξιδιών.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, η Σκωτία είχε αποφασίσει να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι όσοι φτάνουν από την Ελλάδα. Ανάλογες αποφάσεις είχε πάρει και η Ουαλία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η καραντίνα αφορά όσους φτάνουν από τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα