Καραντίνα διαρκείας: Τα 4 μέτρα που ανακοινώνονται μόλις ο Πούτιν κλείσει τη στρόφιγγα του αερίου

Βλάντιμιρ Πούτιν: Τι θα συμβεί μόλις περιορίσει το φυσικό αέριο

Φαίνεται πως τα μέτρα περιορισμού για την ενεργειακή κρίση δεν θα τα αποφύγουμε, καθώς η Ευρώπη ετοιμάζει το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της.

Ένα έκτακτο σχέδιο νέων μέτρων έκτακτης ανάγκης για τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν στο επόμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κλείσει τη στρόφιγγα στον Πούτιν και το ρωσικό φυσικό αέριο μελετά η Κομισιόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της El Pais.

Παρότι αυτό το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αφορά μόνο το φυσικό αέριο δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στο πετρέλαιο, ενώ θεωρητικά καλύπτει ακόμα και την περίπτωση ενός ολικού μπλακάουτ στην εισροή ρωσικών υδρογονανθράκων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ποια μέτρα θα ακολουθήσουν μόλις ο Πούτιν κλείσει τη στρόφιγγα του αερίου

Οι βασικές δράσεις του σχεδίου όπως το μεταφέρουν τα «Νέα» είναι 4 και θυμίζουν πολύ εποχές των πρώτων σκληρών lockdown, τουλάχιστον στην αυστηρότητα των μέτρων οικονομίας για να ανταπεξέλθει η Γηραιά ήπειρος ενός μπλακάουτ στο ρωσικό φυσικό αέριο.:

1. Τηλεργασία έως τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 500.000 βαρελιών πετρελαίου. Μια ημέρα τηλεργασίας ισοδυναμεί με 170.000 λιγότερα βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

2. Κοινή χρήση αυτοκινήτου με άλλους ανθρώπους και ήπια οικονομική ενίσχυση σημαίνει 470.000 λιγότερα βαρέλια.

3. Μείωση ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους τουλάχιστον κατά 10 χιλιόμετρα ανά ώρα ισούται με 430.000 βαρέλια λιγότερα.

4. Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις σημαίνει 380.000 βαρέλια λιγότερα, ενώ η χρήση μονών – ζυγών στις πόλεις εξοικονομεί 210.000 βαρέλια πετρέλαιο. Για εξοικονόμηση ενέργειας προτείνονται επίσης: περιορισμός του αριθμού των αεροπορικών ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους, χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και τρένων αντί για αεροπλάνα.

Related posts

Έκτακτα μέτρα για την ενεργειακή κρίση: Οι ώρες που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κλειστά μαγαζιά 2 ώρες νωρίτερα Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή προτείνει ο εμπορικός σύλλογος λόγω ενεργειακής κρίσης

Το επίσημο ελληνικό πλάνο: Αυτά είναι τα 4 μέτρα της κυβέρνησης για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται

Δύσκολος χειμώνας με σκληρά μέτρα: Διακοπές ηλεκτροδότησης, κουπόνια ρεύματος, παροχή ενέργειας με δελτίο

Έρχονται διακοπές ρεύματος σε όλη την χώρα: Auτές είvαι οι ώρες που θα κόβεται το ρεύμα για να μην καταρρεύσουμε

Μαγείρεμα και πλυντήριο μόνο το πρωί: Τα απίστευτα μέτρα που ανακοινώνονται για την εξοικονόμηση ενέργειας αυτόν τον δύσκολο χειμώνα

Και μεσημέρι και βράδυ: Αυτές είναι οι 5 ώρες στην ημέρα που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σκοτάδια στο Ρίο: Σβήνουν τα φώτα της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου λόγω ενεργειακής κρίσης

Είναι γεγονός: Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν εκτιμούν τόσο πολύ τον Πούτιν όσο στην Ελλάδα