Κάσος: Κατέρρευσε η στέγη ενός νηπιαγωγείου! – Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Κάσος: Πολλές είναι οι ζημιές που προκάλεσε στην Κάσο η κακοκαιρία «Μήδεια»

Κάσος: Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφυγε, ωστόσο πολλά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε και παραμένουν στη χώρα. Εδώ και αρκετές μέρες υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ρεύμα και νερό, δέντρα έχουν πέσει στους δρόμους. Ενώ υπάρχουν και δρόμοι στην Αττική που παραμένουν κλειστοί εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Στην Κάσο, κατέρρευσε η οροφή ενός νηπιαγωγείου από τους θυελλώδεις ανέμους. Οι άνεμοι που έπληξαν το νησί ήταν θυελλώδεις και έφτασαν ακόμα και τα 9 και 10 μποφόρ. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος ανέφερε ότι στέγη νηπιαγωγείου κυριολεκτικά ξεβιδώθηκε από τους ανέμους. Πρόκειται για νηπιαγωγείο στο Αρβανιτοχώρι που εξυπηρετεί και παιδιά από το Φρυ.

Ακόμα και οι φάροι από το λιμάνι εξεφανίστηκαν εξαιτίας των ανέμων, ενώ το οδικό δίκτυο γέμισε με φθαρτά υλικά. Η καταγραφή των ζημιών πραγματοποιείται από την Αστυνομία, το Λιμενικό και το Στρατό.

Χθες το απόγευμα, ο Δήμαρχος είχε απαγορεύσει τη διέλευση πεζών και οχημάτων από τον παλιό προβλήτα ως και το αεροδρόμιο. Ο λόγος ήταν ότι λάμβαναν χώρα κατολισθήσεις και ο δρόμος ήταν ολισθηρός.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία στο νησί, ενώ υπενθυμίζεται ότι το νησί της Κάσου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Ιούνιο. Εξαιτίας της τελευταίας κακοκαιρίας που έπληξε το νησί και προκάλεσε αμέτρητες καταστροφές.

Πέρα από τις καταστροφές στην Κάσο, στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη βυθίστηκε θαλαμηγός 19 μέτρων!

Θαλαμηγός 19 μέτρων και 30 τόνων βυθίστηκε στη μαρίνα Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Εξαιτίας της βύθισης, υπάρχει έντονη ανησυχία για ρύπανση από πετρελαιοειδή στη θάλασσα. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η ανέλκυση της θαλαμηγού και θα ταυτοποιηθεί ο λόγος της βύθισής της.

Related posts

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών

Πότε λήγουν οι ταυτότητες

Νέος σεισμός πριν λίγο