Καστελόριζο: Το πρώτο covid-free νησί στην Ελλάδα – Εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι

Καστελόριζο: Τι αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera για το νησί

Καστελόριζο: Συνολικά 885.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργαντά, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθημερινά εμβολιάζονται περί τα 30 με 35.000 άτομα. Μάλιστα μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα έχουν εμβολιαστεί 1 εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς το ευχάριστο είναι ότι στις 11 Μαρτίου θα συζητηθεί η αδειοδότητη του εμβολίου Johnson & Johnson και στην ΕΕ.

Η ακριβώς επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα εμβολιαστεί στη χώρα σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά είναι «Σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει, στην επόμενη φάση θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και των πολιτών που είναι άνω των 70-75 ετών».

Επίσης σχεδόν σίγουρη θεωρείται η παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα, δηλαδή ως τις 15 Μαρτίου. Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ έχει φτάσει στο 84% ενώ οι μεταλλάξεις έχουν ξεπεράσει τις 1.000.

Ωστόσο μία περιοχή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το νησί του Καστελόριζου είναι ήδη covid-free μιας και έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι.

Καστελόριζο: Εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού

Τι ανέφερε εφημερίδα του εξωτερικού για το 100% στους εμβολιασμούς στο νησί του Καστελόριζου

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε για τον εμβολιασμό στο νησί «Είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για να προστατέψει μικρές και απομακρυσμένες περιοχές και για να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, ενόψει του καλοκαιριού».

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι «Πρόκειται για συγκεκριμένη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Αφού τα ακριτικά νησιά επελέγησαν ως κύρια σημεία για τον πρώτο και τον δεύτερο εμβολιασμό. Ενόψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει, κανείς, περιοχές «Covid free» αποτελεί μια εξαιρετική προστιθέμενη αξία, η οποία φέρνει πλούτο και παραγωγική ώθηση».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα