Αεροδρόμιο Καστοριάς: Νέα αεροπορική οδηγία – Τι προβλέπεται

Αεροδρόμιο Καστοριάς: Νέα αεροπορική οδηγία με περιορισμούς στις επιβατικές πτήσεις

Αεροδρόμιο Καστοριάς: Σε καθεστώς lockdown βρίσκεται από χθες και η Καστοριά. Η πόλη μπαίνει πια στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. Αυτό συνέβη καθώς τις τελευταίες μέρες τα ημερήσια κρούσματα στην πόλη εμφανίζονταν μονίμως αυξανόμενα. Μόλις χθες είχε 15 νέα κρούσματα, επομένως θα μπει σε καθεστώς lockdown για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Εξαιτίας της επιβολής καθεστώτος lockdown, θα υπάρξουν αλλαγές ακόμα και στο αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης».

Αεροδρόμιο Καστοριάς: Νέα αεροπορική οδηγία για το αεροδρόμιο

Δείτε αναλυτικά τη νέα αεροπορική οδηγία για το αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» στην Καστοριά

Η νέα αεροπορική οδηγία (notam) εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα, η νέα notam ισχύει από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020. Ειδικότερα, η νέα οδηγία προβλέπει ότι επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights).

Οι εξαιρέσεις είανι οι εξής:

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν