Καταγγελία Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης καταστήματος απέλυσε εργαζόμενες γιατί ζήτησαν να κάνουν τεστ

Καταγγελία Θεσσαλονίκη: Όχι μόνο τους απαγόρευσε να κάνουν τεστ, αλλά τις απέλυσε κιόλας

Καταγγελία Θεσσαλονίκη: Μία πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει γυναίκα που έχασε τη δουλειά της από κατάστημα εστίασης. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την καταγγελία της κα. Ελένης στο Mega, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απέλυσε τόσο την ίδια. Όσο και τη συνάδελφό της η οποία ανέβασε πυρετό και ζήτησε άδεια να πάει να κάνει το τεστ κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ίδια, μια συνάδελφος της είχε πυρετό. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης, έδωσε άδεια στην εμπύρετη γυναίκα, απαγορεύοντας της όμως να κάνει τεστ κορονοϊού, ώστε να μη συνδεθεί το μαγαζί με κρούσμα κορoνοϊού και εμπλακεί και ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κα. Ελένης, «Μετά από 7 μέρες η συνάδελφος συνέχισε να έχει πυρετό. Της πρότεινα να πάει να κάνει τεστ. Το αφεντικό της απαγόρευσε να κάνει τεστ. Όμως επειδή νοσούσε και ο φίλος της κοπέλας, που ήταν μάλιστα σε άσχημη κατάσταση, πήγε έκανε τεστ και βγήκε θετικός. Του είπαν από τον ΕΟΔΥ ότι πρέπει να νοσηλευτεί. Μας ενημέρωσε για το γεγονός η κοπέλα, ώστε αν έχουμε συμπτώματα να κάνουμε τεστ. Όταν συζητούσαμε το ζήτημα στο μαγαζί, πρότεινα στο αφεντικό να κάνουμε απολύμανση τις ώρες που δεν λειτουργεί το κατάστημα, γιατί είμαστε κατάστημα εστίασης. Το αφεντικό μου πρότεινε να βγω πέντε μέρες σε ρεπό για να μην ανησυχώ και στη συνέχεια μου είπε να πάω στον λογιστή να υπογράψω την παραίτησή μου».

Ακόμα, πρόσθεσε «Τώρα είμαι ξεκρέμαστη και δεν μπορώ να μπω σε αναστολή».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την καταγγελία της εργαζόμενης που απολύθηκε σε κατάστημα εστίασης της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Mega

Related posts

Συναγερμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Καίγεται το εμβληματικό κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό – Πέντε νεκpοί

Ανάσταση – Άγιο Φως: Πώς θα έρθει εφέτος στην Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή