Καταστήματα με εποχικά: Αυτό το SMS στέλνετε στο 13033 για να πάτε στα χριστουγεννιάτικα

Καταστήματα με εποχικά: Δεν προστίθεται νέος αριθμός μετακίνησης ειδικά για τα χριστουγεννιάτικα είδη

Καταστήματα με εποχικά: Μπορεί το lockdown να πήρε παράταση για τις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο τα εποχικά καταστήματα ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Το «οκ» για το άνοιγμά τους δόθηκε χθες, ενώ σήμερα αναμένονται επιπρόσθετες πληροφορίες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας τους, από το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σταμπουλίδη.

Βέβαια, όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι πολίτες θα στέλνουν τον κωδικό 2 στο 13033 ώστε να επισκεφθούν ένα εποχικό κατάστημα. Πρόκειται για τον ίδιο κωδικό που αφορά σε σουπερμάρκετ και καταστήματα ψιλικών. Δεν θα υπάρξει λοιπόν, επιπρόσθετος κωδικός μετακίνησης όπως συζητιόταν το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή αποστολή του SMS στο 13033 είναι αυτής της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Καταστήματα με εποχικά: Στέλνετε τον κωδικό 2 στο 13033 για να πάτε

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει με το άνοιγμα σχολείων, λιανεμπορίου και εστίασης μετά το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά

Μπορεί τα καταστήματα με εποχικά είδη να ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για όλα τα άλλα. Ύστερα από την παράταση που πήρε η καραντίνα, είναι δώρο άδωρο να ανοίξουν τα σχολεία για δύο μόνο εβδομάδες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Όσο για το λιανεμπόριο, εξετάζεται από την κυβέρνηση το σταδιακό ανοιγμά του. Ενώ για την εστίαση, τα πράγματα είναι δύσκολα και το άνοιγμα θα συζητηθεί εντός Ιανουαρίου. Μάλιστα, χθες ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μπαρ και τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα το απαιτούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα