Καθαρά Δευτέρα 15/3: Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού – Σκέψεις για κλειστά πάρκα στην Αττική

Καθαρά Δευτέρα 15/3: Ποια πάρκα υπάρχει πιθανότητα να είναι κλειστά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας

Καθαρά Δευτέρα 15/3: Ακόμα μία συνήθεια που θα επηρεαστεί φέτος από την πανδημία είναι το πέταγμα χαρταετού. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται από τον κωδικό 6 με την αποστολή SMS. Γι’ αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση. Να πρέπει να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες ή οικογένειες».

Εάν λοιπόν πιαστείτε στα πράσα να πετάτε χαρταετό, κινδυνεύεται να φάτε πρόστιμο 300 ευρώ!

Μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραμείνουν κλειστά κάποια πάρκα στην Αθήνα για να μην υπάρξει συνωστισμός. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, «Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Καθαρά Δευτέρα 15/3: Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού

350.000 λαγάνες θα ψήσουν τα αρτοποιεία στην Θεσσαλονίκη ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας 15/3

Οι αρτοποιοί στη Θεσσαλονίκη είναι πλήρως προετοιμασμένοι για το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας. Όπως ανέφερε η κα. Κουκουμέρια η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», «θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές».

Μάλιστα κατά μέσο όρο, ένα αρτοποιείο ψήνει 400 με 500 λαγάνες αυτή τη μέρα. Υπάρχει πρόβλεψη και για ντελίβερι, για όσους δεν θέλουν να μετακινηθούν για τις αγορές τους.

Καθαρά Δευτέρα 15/3: Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού

Ισχύει κανονικά η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας 15/3 – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Η αστυνομία θα στήσει αυστηρά μπλόκα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Όσοι περνούν από τα διόδια, θα υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο. Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και δήμου ισχύει πλήρως, εκτός από τις κλασσικές εξαιρέσεις για λόγους υγείας, επαγγελματικούς λόγους. Καθώς και για επιστροφή στην μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών και επιστροφή φοιτητών.

Όσο για τον καιρό, δεν θα είναι καλός μιας και θα επιστρέψει δυναμικά ο χειμώνας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Καθαρά Δευτέρα 15/3: Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα