Καθαρά Δευτέρα: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου

Καθαρά Δευτέρα: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου

Καθαρά Δευτέρα: Η απόφαση για παράταση ελήφθη ώστε να ανοίξει στις 16 Μαρτίου το λιανεμπόριο

Καθαρά Δευτέρα: Τα φετινά Κούλουμα θα τα κάνουμε στο σπίτι μας, όπως άλλωστε κάναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η απόφαση για παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαρτίου έχει ήδη ληφθεί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την απόφαση λέγοντας «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης».

Επομένως η παράταση στο lockdown θα γίνει χάριν του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις 16 Μαρτίου, αν όλα πάνε καλά. Ο στόχος είναι αμέσως μετά το lockdown να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Καθαρά Δευτέρα: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου

Πέρα από την παράταση του lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα, εξετάζεται κόφτης στα SMS για τον κωδικό 6

Εξαιτίας των δυσάρεστων επιδημιολογικών στοιχείων στην Αττική, αλλά και την πίεση στο ΕΣΥ. Εξετάζεται από την κυβέρνηση και τους ειδικούς ο περιορισμός της χρήσης του κωδικού μετακίνησης 6. Συγκεκριμένα, εξετάζεται να γίνεται χρήση του κωδικού 6 μόνο εντός στα όρια του δήμου κατοικίας. Αυτό σημαίνει ότι ο κωδικός 6 θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους πολίτες μόνο εντός του δήμου τους. Θα απαγορεύεται δηλαδή η μετακίνηση από δήμο σε δήμο στην Αττική με τον κωδικό 6.

Παράλληλα, το νέο 5ψήφιο νούμερο το 13032 είναι έτοιμο για λειτουργία, όταν ανοίξει το λιανεμπόριο. Πρόκειται για τον αριθμό στον οποίο οι πολίτες θα στέλνουν μήνυμα αποκλειστικά για αγορές με click away για το λιανεμπόριο. Το μήνυμα θα μπορεί να στέλνεται μία φορά τη μέρα με χρονικό περιορισμό 3 ωρών.

Προτεινόμενα